Την ψηφιακή ενοποίηση του δήμου που προκύπτει με το Πρόγραμμα Καλλικράτης στο Ωραιόκαστρο, αποφάσισαν στο δημοτικό συμβούλιο. Με πρόταση του δημάρχου, Ν. Μπάτου, θα ενοποιήσουν τα ηλεκτρονικά προγράμματα που εφαρμόζουν στους δήμους Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου, οι οποίοι αποτελο΄΄υν το νέο "Καλλικρατικό" δήμο.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου(έδρα της νέας αυτοδιοικητικής μονάδας), έχει ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο, ώστε να λάβει χρηματοδότηση ύψους περίπου 60.000 ευρώ για το έργο, το οποίο προωθείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».
«Πρόκειται να ενοποιηθούν τα πληροφοριακά συστήματα όπως αυτών της διοικητικής υποστήριξης, της οικονομικής διαχείρισης, της μισθοδοσίας και της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και των μητρώων δημοτικής κατάστασης», εξήγησε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Για τον κ. Μπάτο, «πρόκειται για ένα από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματα και για τον λόγο αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε έγκαιρα και μεθοδικά, ώστε από 1ης Ιανουαρίου 2011 οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά από το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών των καλλικράτειων Δήμων».