Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα, προβλέπονται αυστηρές διατάξεις για το «πόθεν έσχες». Συγκεκριμένα θα προβλέπεται ότι το βάρος της απόδειξης για τη νομιμότητα απόκτησης κεφαλαίων που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα το έχουν πλέον οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι και όχι οι φορολογικές αρχές.
Οι ελεγχόμενοι, δηλαδή, θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τον τρόπο απόκτησης των εσόδων τους και ότι αυτά προήλθαν από νόμιμες δραστηριότητες.
Εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για βρώμικο χρήμα, και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευση των χρημάτων του, το ποσό αυτό θα φορολογηθεί ως εισόδημα με συντελεστή 45%.
Διαφορετικά, και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματα είναι προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, οι φορολογικές αρχές αυτομάτως θα τα κατάσχουν επιβάλλοντας και τα σχετικά πρόστιμα στον υπόχρεο φορολογούμενο, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγείται στις εισαγγελικές αρχές.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα συστήσει Φορολογικά Δικαστήρια με απώτερο σκοπό την επίσπευση εκδίκασης μεγάλων φορολογικών υποθέσεων.
Με άλλα λόγια το κράτος γίνεται ακόμη πιο ανάλγητο! Μας θεωρεί εν δυνάμει φοροφυγάδες. Κόντρα σε κάθε λογική δικαίου, που θέλει τους πάντες να είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου, το ελληνικό κράτος μας θέλει ένοχους που πρέπει να αποδείξουμε την αθωότητά μας!