Ταχύτατη ανάπτυξη συνεχίζει να παρουσιάζει η διαδικτυακή τηλεόραση, με τη διείσδυσή της στα νοικοκυριά να αυξάνεται διαρκώς, παράλληλα με τη χρήση της. Ειδικότερα το 50% των καταναλωτών κάνουν εβδομαδιαία χρήση, ενώ εκτιμάται ότι τα έξοδα για υπηρεσίες on demand, θα αυξηθούν.
Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της έρευνας «Multi Screen Media Consumption 2010» που παρουσίασε το Ericsson ConsumerLab. Πρόκειται για έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 7 χώρες, από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και μέσα από τα αποτελέσματά της καταδεικνύεται η προοπτική σημαντικών κερδών από την υπηρεσία.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην έρευνα, ο χώρος της διαδικτυακής τηλεόρασης, παρά την απροθυμία του κοινού να πληρώσει για online περιεχόμενο, παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές μελλοντικού κέρδους.
Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από την Κίνα, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ταϊβάν, τη Βρετανία και τις Η.Π.Α. Το δείγμα της έρευνας είναι αντιπροσωπευτικό με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εκατομμύρια καταναλωτές.
Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν μέχρι και 35% του ελεύθερου χρόνου τους για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και video καθώς και ότι είναι πλέον περισσότερο ενημερωμένοι για τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν νέα πρότυπα συμπεριφοράς στην κατανάλωση των Μέσων.
Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το 93% των καταναλωτών παρακολουθεί κάποιο «κλασικό» τηλεοπτικό πρόγραμμα, όμως τα νέα κανάλια διανομής έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.
Για παράδειγμα, κάθε εβδομάδα το 70% των καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα «κατεβάζει» ή παρακολουθεί τηλεοπτικό περιεχόμενο που έχει εγγραφεί σε κάποιο ψηφιακό μέσο ή στο Διαδίκτυο, ενώ 50% των καταναλωτών χρησιμοποιεί Internet-based on-demand τηλεόραση ή video.