Για προσπάθεια διάλυσης του ΟΣΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση εργαζομένων του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι προσπάθεια να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, αλλά στοχευμένη προσπάθεια για μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου, για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε λίγα συμφέροντα. «Κι αυτό είναι μεγαλύτερο έγκλημα ακόμα κι από την προσφυγή στο ΔΝΤ» πρόσθεσε.
Επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ίσως έχουν κατηγορηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο ως «ρετιρέ» και «χαραμοφάηδες» και τους είπε ότι 2.000 και πλέον βρίσκονται «ένα βήμα πριν την απόλυση», καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει μετατάξεις.
Στο επιχείρημα για το δυσβάσταχτο χρέος του ΟΣΕ, απάντησε ως εξής:
«Ποιος το δημιούργησε αυτό το χρέος; Το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι; Ή μήπως δημιούργησε αυτό το χρέος η αδυναμία του ελληνικού κράτους να συμβάλει, ως όφειλε, στη δημιουργία ενός αξιόπιστου εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου; Ποιες εταιρείες ήταν αυτές με τις αμαρτωλές συμβάσεις που επωφελήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και σε ποιες τσέπες πήγαν οι μίζες; Όχι στις τσέπες των εργαζόμενων. Στις τσέπες αυτών που διετέλεσαν υπουργοί, στελέχη των κυβερνήσεων και σήμερα έρχονται, ο ένας μετά τον άλλον, στις εξεταστικές επιτροπές και μας λένε ότι, βεβαίως, αυτά πάντοτε γίνονταν, γιατί τα κόμματα εξουσίας πάντοτε έπαιρναν δωράκια από τους μεγάλους επιχειρηματίες».
Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι δεν μπορεί να μείνει απαθής στο «έγκλημα» που πάει να γίνει στον ΟΣΕ, θα αντιδράσει, όσο περνάει από το χέρι του για να μην ξεπουληθεί ο ΟΣΕ και θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Καταλήγοντας υποστήριξε πως όσα θέλει να κάνει η κυβέρνηση στον ΟΣΕ αντιτίθενται στο ελληνικό Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο.