Τελευταίες πινελιές
στη ΔΕΘ
Από το βράδυ της Τετάρτης θα είναι στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο στις 9.30 το πρωί, όμως, θα επισκεφθεί, για πρώτη φορά, με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την ώρα εκείνη έχει προγραμματιστεί να γίνει ο αγιασμός της φετινής 75ης ΔΕΘ, στα γραφεία της διοργανώτριας Helexpo.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την 75η ΔΕΘ, θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού (στις 10πμ) με τις διοικήσεις των Helexpo AE και ΔΕΘ ΑΕ ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει (10.45πμ) η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στους χώρους και τα περίπτερα της φετινής διοργάνωσης.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20.00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Πρωθυπουργού (στο συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης»), στους παραγωγικούς φορείς ενώ την επομένη (Κυριακή 13/9), στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
Μία εβδομάδα αργότερα, ανάλογο πρόγραμμα θα ακολουθήσει και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να μιλήσει στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου 18/9 ,στις 20.00 και την επομένη (Κυριακή 19/9) θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, επίσης, στο συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».
Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν, το πρόγραμμα επίσκεψης των άλλων πολιτικών αρχηγών στη φετινή ΔΕΘ διαμορφώνεται ως εξής :
Την Τρίτη 14/9 τη ΔΕΘ θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στις 5.30μ.μ. θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των Helexpo-ΔΕΘ και στις 7μμ θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Την Τετάρτη 15/9 την ΔΕΘ επισκέπτεται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το πρόγραμμα της οποίας προβλέπει στις 2.30μμ συνάντηση με τα προεδρεία των δύο εταιριών και στις 11πμ συνέντευξη Τύπου.
Την Πέμπτη 16/9 την 75η ΔΕΘ πρόκειται να επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό Κέντρο «Νικ. Γερμανός».