"Να είναι πάντα πρώτοι" ευχήθηκε στους μαθητές ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς
«Μετά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους η Παιδεία και η Υγεία είναι τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα το πρωί παραβρέθηκε στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. Κι ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ κοντά στα παιδιά, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα του κόσμου».
Ερωτηθείς για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει τον ρόλο να αποφασίζει και να συντονίζει, όχι τον ρόλο του σχολιαστή και αναλυτή. Ο πρωθυπουργός δεν είναι κοντά στον κόσμο, δεν παρακολουθεί τα προβλήματα και λυπάμαι γιατί καμία ουσιαστική λύση δεν έχει».
Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στους μαθητές του 28ου Γυμνασίου λέγοντας: «Οι γονείς και η πατρίδα περιμένουν από εσάς να κάνετε αυτό που πρέπει. Η πατρίδα βασίζεται σε εσάς για ένα καλύτερο μέλλον, να είσαστε καλά και να είσαστε πάντα πρώτοι».
Στην επίσκεψή του, ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόταν από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, την τομεάρχη Παιδείας Ελίζα Βόζεμπεργκ και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Κικίλια.