…η πραγματική οικονομία αναστενάζει. Αυτό υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας, για τα αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σχετικά με τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων.
«Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώνεται, η ασφυξία των επιχειρήσεων διευρύνεται, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται. Και όλα αυτά, σε συνθήκες μεγάλης ύφεσης και υψηλού πληθωρισμού», υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας.
Για την έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε. αναφέρει πως επιβεβαιώνει τους φόβους της Ν.Δ. για συρρίκνωση της Αγοράς, διεύρυνση των ζημιών στους περισσότερους κλάδους και αύξηση των «λουκέτων» (από προηγούμενη έρευνα της Συνομοσπονδίας προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περί τις 100.000 θέσεις στο εμπόριο).
«Απαιτείται άλλος δρόμος. Και υπάρχει. Ο δρόμος του Στρατηγικού Σχεδίου της Ν.Δ. για την Έξοδο από την Κρίση. Ένας εναλλακτικός δρόμος, που οδηγεί σε «ενάρετο κύκλο» αειφόρου ανάπτυξης και διαρκώς βελτιούμενης κοινωνικής ευημερίας, σε αντίθεση με το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης, που βιώνουμε σήμερα», υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας. Και προσθέτει πως κι αυτός ο δρόμος «δεν είναι χωρίς θυσίες», αλλά οι θυσίες «θα είναι λιγότερες κι οι προοπτικές καλύτερες».