"Οι κομματικοί συνεταιρισμοί δεν μπορούν να δώσουν ελπίδα στην πόλη. Απαιτείται άμεσα αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας, με τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της διοίκησης και με την απαλλαγή της δημοτικής αρχής από φαινόμενα κακοδιαχείρισης". Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Σάκης Τζακόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Γκιουλέκα.
Ειδικά για το ζήτημα των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου, ο κ. Τζακόπουλος, αφού υπογράμμισε πως "σε εποχές οικονομικής κρίσης, τα διαχειριστικά ελλείμματα των δήμων και ο αδικαιολόγητος πλουτισμός επίορκων υπαλλήλων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα" και πως "η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και η τιμωρία των ενόχων είναι το αυτονόητο βήμα", προχώρησε σε μια δική του διαπίστωση:
"Γεγονός παραμένει, πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας απέναντι στη δημοτική αρχή, έχει χαθεί η αξιοπιστία και η φερεγγυότητά της, από τη μέρα που οι δημοτικές υποθέσεις άρχισαν να απασχολούν έντονα τις σελίδες του δικαστικού ρεπορτάζ των εφημερίδων.Είναι άλλο πράγμα να απαιτείς με αξιοπρέπεια κονδύλια από την κεντρική εξουσία, έχοντας στο πλευρό σου όλους τους δημότες και άλλο να επαιτείς, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά των οικονομικών υπηρεσιών σου σε ορκωτούς λογιστές και εισαγγελείς", τόνισε ο κ. Τζακόπουλος.