Τα χτυπήματα κατά του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα συνεχίζει ο Σάκης Τζακόπουλος. Ο υποψήφιος για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης στρέφεται, με νέα ανακοίνωσή του, κατά του, επίσης, υποψηφίου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη και τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη.
Αν και ο κ. Γκιουλέκας δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για το θέμα της επίσκεψης του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει ΔΕΘ, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι η υποψηφιότητά του για το δήμο κινείται πάνω από κόμματα, ο κ. Τζακόπουλος, εκτιμά τα πράγματα διαφορετικά:
"Τελικά, ήταν αρκετά μερικά σουβλάκια στην Κηφισιά και η επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο για να αποκαλυφθεί η δήθεν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του βουλευτή, Κώστα Γκιουλέκα. Ο κομματικός υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη μίνι κρίση που αντιμετώπισε, προσέτρεξε στον αρχηγό του κόμματος για βοήθεια. Εκτός από αδυναμία στην διαχείριση κρίσεων, ο κ. Γκιουλέκας αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να διοικήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, προστρέχοντας στο κόμμα για βοήθεια, κάθε φορά που ζορίζεται. Άραγε, πόσο ανεξάρτητος είναι ένας υποψήφιος, όταν επιζητά την παρουσία πολιτικού αρχηγού, τον οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί ως… πυροσβέστη; Οι δημότες της Θεσσαλονίκης έχουν και κρίση και μνήμη", τονίζει.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κ. Τζακόπουλος θα συνεχίσει να παίζει το χαρτί του ανεξάρτητου ως την ύστατη ώρα. Και οι εξελίξεις τον βολεύουν, καθώς ο ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτές και πολιτευτές του οποίου, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του περιδιάβαιναν τα δημοσιογραφικά γραφεία προωθώντας την υποψηφιότητά του, φαίνεται να προσανατολίζεται σε αυτόνομη κάθοδο στη Θεσσαλονίκη. Παρομοίως, το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του κ. Τζακόπουλου, θα στηρίξει δική του επιλογή, στην οποία συντάσσονται και αυτοί που παρακολούθησαν την πρώτη παρουσίαση της παράταξης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ.