"Οι άγιοι, τα παιδιά κι οι καλλιτέχνες θα σώσουν τον κόσμο" είπε ο μητροπολίτης Βαρνάβας στον υποψήφιο δήμαρχο Ευκλείδη Κιουρτζίδη που είναι... ηθοποιός!
«Οι άγιοι, τα παιδιά και οι καλλιτέχνες θα σώσουν τον κόσμο» είπε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας στον ομογενή ηθοποιό και υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Ευκλείδη Κιουρτζίδη που τον επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου στη μητρόπολη για να πάρει την ευχή του.
Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ορθόδοξη πνευματική ζωή, εξάλλου έχει τιμηθεί από το πατριαρχείο της Μόσχας για το φιλανθρωπικό του έργο.
Στον ομογενή ηθοποιό από τη Ρωσία, ο σεβασμιότατος τόνισε πως πολλοί πρόσφυγες του 1922 δεν μιλούσαν τα ελληνικά και πως στην Καππαδοκία το Ευαγγέλιο το είχαν στην τουρκική γλώσσα με ελληνικά γράμματα, μάλιστα ανάφερε πως και ο ίδιος ως απόγονος Μικρασιατών προσφύγων μιλά τα τουρκικά.
Ο κ. Βαρνάβας έδειξε ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική πορεία του ομογενούς ηθοποιού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα του.
Τον υποψήφιο δήμαρχο στην επίσκεψή του συνόδευσε η εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Λιουντμίλα Παντελίδου ενώ παραβρέθηκε και ο ρωσόφωνος ιερέας της μητρόπολης πατήρ Γεώργιος ο οποίος είπε πως έχει δει πολλές από τις ταινίες του Ε. Κιουρτζίδη.