Εξαπλώνεται η δασική πυρκαγιά που κατακαίει φυσικό καταφύγιο κοντά στο ρωσικό πυρηνικό κέντρο του Σαρόφ, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
«Η εστία της φωτιάς που εμφανίσθηκε εδώ και δύο ημέρες στην ανατολική πλευρά του φυσικού καταφυγίου, όπου κεραυνός έπεσε σε πεύκα, έχει εξαπλωθεί και αποτελεί κίνδυνο σε κάποιο βαθμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε ποιά απόσταση βρίσκεται η φωτιά από τις εγκαταστάσεις του κέντρου όπου κατασκευάζονται πυρηνικές κεφαλές.
Εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία στη Μόσχα υποχώρησε ελαφρά μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περασμένης νύκτας, αν και αναμένεται να σκαρφαλώσει και πάλι σε επίπεδα άνω των 30 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η ρωσική κυβέρνηση έχει κάνει τον απολογισμό των 8.000.000 στρεμμάτων που κάηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων και της κατακόρυφης πτώσης της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα, δεν έχει όμως ακόμη κάνει τον απολογισμό των συνεπειών του καύσωνα, ο οποίος μόνο στην περιοχή της Μόσχας προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.
Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε την πληροφορία ότι τα νοσοκομεία της Μόσχας έχουν λάβει εντολή να μην αναγράφουν πλέον τον όρο «θερμοπληξία» ως αίτιο θανάτου.
Η υπηρεσία Υγείας της Μόσχας επικρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το υπουργείο Υγείας διότι ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας διπλασιάσθηκαν εξαιτίας της ζέστης και των καπνών που έπνιξαν την περιοχή της Μόσχας.