"Πιστεύω πάντα στην πολιτική ότι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός είναι πολύ πιο χρήσιμες,από την αφαίρεση και την διαίρεση". Αυτό απάντησε ο βουλευτής Αθηνών και υπεύθυνος του τομέα περιβάλλοντος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ρωτήθηκε για την αποπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη απο την ΝΔ από τα Χανιά όπου βρέθηκε ως τομεάρχης Περιβάλλοντος.
Ο κ. Μητσοτάκης, στο δημαρχείο Χανίων συναντήθηκε με το δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη και στελέχη του δήμου. Δήλωσε οτι στηρίζει για το δήμο Χανίων,την υποψηφιότητα του Κυριάκου Βιρβιδάκη. "Θέλω να πω και δημόσια ότι σε προσωπικό επίπεδο φυσικά και στηρίζω ανεπιφύλακτα, τον Κυριάκο Βιρβιδάκη στην προσπάθεια την οποία κάνει για τον δήμο Χανίων. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι κατέχει πάρα πολύ καλά τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης , έχει κάνει ουσιαστικό έργο στα Χανιά και θα ήθελα να δω προσωπικά το έργο αυτό να συνεχίζεται μια θητεία ακόμα".
Ερωτώμενος αν ο ίδιος παραμένει στην ΝΔ τόνισε:"Φυσικά και θα παραμείνω στην ΝΔ δεν ετέθη ποτέ κανένα τέτοιο θέμα".
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη που στηρίζει η ΝΔ στην Κρήτη, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ Μητσοτάκης απάντησε: "Βεβαίως και θα συναντηθώ με οποιοδήποτε επιθυμεί μια συνάντηση. Εξ άλλου με τον κ. Πλακιωτάκη είμαστε συνάδελφοι στη Βουλή, μιλάμε τακτικά και φυσικά συζητώ με όλους τους ενδιαφερόμενους για περιβαλλοντικά ζητήματα".