Αποκέντρωση και... εντός πόλης -με την ανάθεση αρμοδιοτήτων και τη μεταφορά πόρων στα δημοτικά διαμερίσματα- υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας, Ν. Ευθυμιάδης. Συναντήθηκε με τους προέδρους των Α’, Γ’ και Ε' Δημοτικών Διαμερισμάτων Θεσσαλονίκης, Απόστολο Βεϊζαδέ, Αφροδίτη Κλειδαρά και Παναγιώτη Αστεριάδη αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει ο κ. Ευθυμιάδης, κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, κατέγραψε την αδυναμία των συμβουλίων των Δημοτικών Διαμερισμάτων να επιλαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς η μόνη δυνατότητα που πρακτικά έχουν είναι να αποτελούν τον μεταφορέα αιτημάτων κατοίκων της περιοχής τους προς τη Δημοτική Αρχή. "Η ανάγκη της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων, αλλά και πόρων προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα, ώστε να επιλύονται επί τόπου τα περισσότερα από τα ζητήματα που ανακύπτουν, όπως και η ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής τους στη λήψη των αποφάσεων του κεντρικού δήμου επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, στο πλαίσιο αυτών των επαφών", υποστηρίζει.
Ο κ. Ευθυμιάδης, υπογράμμισε ότι το νομικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», διαμορφώνει σε ικανοποιητικό βαθμό τις προϋποθέσεις για ένα νέο, πιο δημοκρατικό, πιο διαφανές και πιο λειτουργικό τοπίο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες. Όπως τόνισε, "η αποκέντρωση είναι ο μόνος τρόπος για να πεισθούν οι πολίτες ότι η συμμετοχή τους στα κοινά είναι, τόσο επιβεβλημένη, όσο και αναγκαία".