Λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της διπλοβάρδιας στο Δήμο Πολίχνης προσπαθεί να δώσει ο δήμος της περιοχής. Στα Μετέωρα, μία από τις περιοχές, που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα διπλοβάρδιας προχωρά η κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Το εν λόγω σχολείο θα στεγάσει προσωρινά και μεταβατικά το 3ο λύκειο Πολίχνης που σήμερα λειτουργεί σε διπλοβάρδια με το 4ο γυμνάσιο στην περιοχή του Αγ. Ραφαήλ. Έτσι και τα 2 παραπάνω σχολεία σύντομα θα λειτουργούν μόνο σε πρωινή ζώνη.
Ο χώρος του σχολείου βρίσκεται όπισθεν του μηχανοστασίου του δήμου Πολίχνης στην οδό Iφιγενείας στα Μετέωρα.
«Ο Δήμος Πολίχνης κέρδισε τη μάχη με τη γραφειοκρατία. Πρωτοφανές και συνάμα πρωτόγνωρο στα ιστορικά αυτής της πόλης αποτελεί ότι σε μέσα σε 2 χρόνια βρήκαμε οικόπεδο, εκπονήσαμε μελέτη για την ανέγερση και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 4.000.000 ευρώ», υποστηρίζει ο δήμαρχος Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδης. Εξηγεί ότι έγινε δημοπράτηση του έργου και ήδη ο εργολάβος έχει τοποθετηθεί στο εργοτάξιο.
Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πολίχνης κ. Στέλιος Χατζηγεωργιάδης, από την πλευρά του, υπογραμμίζει την προσπάθεια 30 χρόνων, και κάνει λόγο για "αστραπιαίες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής" και της νομαρχίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, που "έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα , το οποίο είναι η μείωση της διπλοβάρδιας στο Δήμο Πολίχνης. Η Ένωση Γονέων των μαθητών του Δήμου Πολίχνης θα συμπαρίσταται προς κάθε τέτοια δημιουργική ενέργεια που θα αποβλέπει στο αυτονόητο για τους μαθητές της Πολίχνης, προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν σε πρωινό κύκλο", κατέληξε
«Μετά από 30 χρόνια διπλοβάρδια στο Λύκειο και Γυμνάσιο Μετεώρων ήρθε η στιγμή και τα δύο να γίνουν πρωινά. Η παραχώρηση του 9ου Δημ. Σχολείου από το Δήμαρχο Πολίχνης , αποτελεί έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα της διπλοβάρδιας. Ελπίζουμε ότι από τα μέσα της νέας σχολικής χρονιάς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο να λειτουργούν μόνο πρωί. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να γίνει πραγματικότητα και το κανονικό Λύκειο , που είναι μέσα στα πλάνα για τα επόμενα δυο χρόνια», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου.