Πάλαιψε με το ληστή της, η ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου στην Ιουστινιανού με Κηφισίας, στη Θεσσαλονίκη, απόψε το βράδυ. Δε δίστασε λεπτό: Άρπαξε το όπλο και προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Ακόμη κι όταν ακούστηκε ο πυροβολισμός, η μεσήλικας ψιλικατζού συνέχιζε την προσπάθειά της να του πάρει το όπλο από τα χέρια.
"Σιγά μην τον φοβηθώ. Ενάμισι μέτρο ήταν. Πιο πολύ τον σιχαινόμουν, έτσι άπλυτος που ήταν", έλεγε, ατρόμητη, μετά την περιπέτειά της. Κι όταν οι γείτονες της έλεγαν πως στο δεξί της μπράτσο είχε αίματα, έριξε μια βιαστική ματιά κι απάντησε: "Αυτά ειναι... παράσημα γενναιότητας"!
Με το που είδε τον κοντό νεαρό να μπαίνει στο κατάστημά της, η κ. Βηθλεέμ Εμμανουηλίδου γνώριζε τι θα γινόταν. "Έχουν προσπαθήσει να με ξαναληστέψουν, αλλά τότε τα κατάφερα και τα κράτησα τα λεφτά", εξηγεί. Κι εξιστορεί: "Σήκωσε το όπλο και ζήτησε τα λεφτά. Ήταν... μαύρος και βρόμικος. Όρμησα πάνω του κι έπιασα το όπλο από όπου βρήκα. Πάλαιψα μαζί του. Πυροβόλησε. Τα βόλια πέτυχαν τα ράφια, πάνω από το κεφάλι μου. Τράβηξε το όπλο και με χτύπησε, με τον υποκόπανο, στο σαγόνι. Με έγδαρε στο μπράτσο. Όταν κατάλαβε με τι είχε μπλέξει, έφυγε"...
Την ώρα της ληστείας μέσα στο κατάστημα ήταν μια ανήλικη πελάτισσα. Με το που ειδε το όπλο το βαλε στα πόδια, ουρλιάζοντας, σε κατάσταση σοκ.
Ο νεαρός βγήκε απο το ψιλικατζίδικο και κατευθύνθηκε στο παπάκι που είχε παρκαρισμένο από έξω. Το μηχανάκι, όμως, δεν έπαιρνε μπρος. Από τη φασαρία άρχισαν να κατεβαίνουν, από τις γειτονικές πολυκατοικίες, οι γείτονες. Μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί, ο επίδοξος ληστής πυροβόλησε στον αέρα, για εκφοβισμό.
Μέσα σε λίγα λεπτά έφασαν στην περιοχή άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Παρά τις έρευνες στις γύρω περιοχές, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Οι έρευνες συνεχίζονται ως αυτήν την ώρα (23.50 της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2010)