Τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 35χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, Βορειοηπειρώτη από τη Χιμάρα, από ομάδα Αλβανών πολιτών, έθεσε με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός που, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ "δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό και ενόψει της σύνταξης της Έκθεσης Προόδου για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας", ο κ. Κουμουτσάκος ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε.:
Πρώτον, εάν έχουν ζητήσει πλήρη ενημέρωση από την αλβανική κυβέρνηση για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, τονίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο οι ένοχοι.
Δεύτερον, εάν έχουν προβεί στα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να τονιστεί στην αλβανική κυβέρνηση ότι τέτοια γεγονότα, που απροκάλυπτα παραβιάζουν την ανάγκη σεβασμού των ατομικών και μειονοτικών δικαιωμάτων, έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο για την πορεία της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας.
Τρίτον, εάν το απαράδεκτο αυτό γεγονός θα καταγραφεί με τη δέουσα βαρύτητα στην επικείμενη Έκθεση Προόδου της Ε.Ε. για την Αλβανία.