Η έφοδος προς την Ευρώπη έχει αρχίσει! Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη το γκολ του Μουσλίμοβιτς (κέντρο, χωρίς τη φανέλα) που τους βάζει στους ομίλους του Europa Cup. Από αριστερά Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς(σκόρερ) Βιερίνια, Μαλεζάς, Σνάουτσερ.
Mετά την τριπλή πρόκριση για τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Europa League(και ειδικά της ιστορικής πρόκρισης του ΠΑΟΚ, στη γενέτειρα Πόλη της ομάδας, απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Champions League), στις 14:00 πραγματοποιείται στο Μονακό η κλήρωση της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.
ΠΑΟΚ και Άρης βρίσκονται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και ΑΕΚ στο 3ο.
Έτσι, οι πολύ ισχυροί αντίπαλοι για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης (1ο γκρουπ) είναι οι εξής: Ατλέτικο, Λίβερπουλ, Σεβίλλη, Πόρτο, Βιγιαρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, Στουτγκάρδη και Άλκμααρ.
Οι ισχυροί (2ο γκρουπ) αντίπαλοι είναι οι εξής: Στεάουα Βουκουρεστίου, Λιλ, Ντιναμό Κιέβου, Άντερλεχτ, Λεβερκούζεν, Παρί Σ.Ζ., Μπριζ, Παλέρμο, Χετάφε, Μπεσικτάς, Μάντσεστερ Σίτι και Σαμπντόρια
Βλέπουμε ότι στα δυο αυτά πρώτα γκρουπ(ΠΑΟΚ και Άρης θα βρουν από μία από το κάθε γκρουπ ως αντιπάλους) υπάρχουν ομάδες επιπέδου Champions League.
Δυνατοί αντίπαλοι, αλλά όχι άπιαστοι, θεωρούνται αυτοί του 3ου γκρουπ δυναμικότητας: Σπάρτα Πράγας, Μέταλιστ Κάρκιβ, Λέφσκι Σόφια, Ρόζενμποργκ, Ζάλτζμπουργκ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Οντένσε, Νάπολι,Ντόρτμουντ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.
Στο ίδιο γκρουπ (4ο) δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν στο δρόμο των ομάδων της Θεσσαλονίκης, είναι οι Ραπίντ Βιένης, Λεχ Πόζναν, Γάνδη, Καρπάτι Λιέβ, Γιουνγκ Μπόις, Ουτρέχτη, Λωζάνη, Σερίφ Τιρασπόλ, Ντέμπρετσεν και Χάιντουκ Σπλιτ. Επίσης, αν και η ΑΕΚ είναι στο 3ο γκρουπ, παίρνει κλειδάριθμο, αφού στη φάση των ομίλων δεν συναντώνται ομάδες από την ίδια χώρα. Άρα κι αυτή αποκλείεται από τις αντιπάλους ΠΑΟΚ και Άρη.
Είναι φανερό από τα ονόματα των αντιπάλων ότι το παλιό Κύπελλο Ουέφα είναι ένας ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός θεσμός με κύρος και η πρόκριση στους ομίλους, για τις τρεις ελληνικές ομάδες, ήταν σπουδαία υπόθεση. Τις καταξιώνει στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το βήμα αν στη φάση των ομίλων καταφέρουν να συγκεντρώσουν νίκες -όσο το δυνατόν περισσότερες. Αυτό θα σημάνει, αυτόματα, την άνοδο των δύο ομάδων στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας για τις επόμενες χρονιές.
Η κλήρωση αρχίζει σε 5 λεπτά (2 ώρα Ελλάδος, 1 η ώρα κεντρικής Ευρώπης) και τη μεταδίδει το Eurosport (το προσφέρει η Nova).