Τα ψάρια από τον Αλιάκμονα στο γραφείο του νομάρχη
Κ. Καραπαναγιωτίδη (φωτογραφία από το blog
laikoyra)
Συνέντευξη Τύπου, για την τουριστική ανάδειξη του νομού, έδινε ο νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, παρουσία της δημάρχου Μόρλαντ Μελβούρνης, όταν τρεις άνδρες και μια γυναίκα, μέλη της οικολογικής κίνησης Βέροιας, άνοιξαν την πόρτα της αίθουσας, μπήκαν μέσα και, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, πέταξαν στο γραφείο ψόφια ψάρια που είχαν μεταφέρει εκεί μέσα σε δυο σακούλες και τα είχαν μαζέψει από τον Αλιάκμονα.
Με αυτόν τον τρόπο οι τέσσερις ακτιβιστές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Τάφρου 66. Να θυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη τάφρο διοχετεύονται λύματα από τις βιομηχανίες κονσερβοποίησης της περιοχής και η πρώτη ενέργεια της Δικαιοσύνης είχε γίνει τη δεκαετία του... 90, όταν ο τότε προϊστάμενος της εισαγγελίας Βέροιας, Αθ. Μπατζιάκας, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και, στη συνέχεια, άσκησε διώξεις κατά των παραβατών. Όπως φαίνεται, όμως, από εκεί κι έπειτα ελάχιστα πράγματα άλλαξαν...
Οι τέσσερις ακτιβιστές συνελήφθησαν από αστυνομικούς που έσπευσαν στην αίθουσα και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Αύριο, Τρίτη 24 Αυγούστου 2010, το μεσημέρι, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Την ώρα της προσαγωγής του, το μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ν. Ασλάνογλου, δεν έκανε δηλώσεις κι όταν του επεσήμαναν πως θα οδηγηθεί κατηγορούμενος στον εισαγγελέα, απάντησε: "Τι είχαμε, τι χάσαμε..."



Το βίντεο είναι από το Blog laikoyra