Οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Σκορδάς μαζί με τον Μ. Αγγελάκα βρέθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν με τοπικούς παράγοντες της ΝΔ το πρόγραμμα του Αντ. Σαμαρά κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη 
Την πλήρη διάλυση, που έχει κηρύξει για τη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ, θα υπογραμμίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την 75η Διεθνή Έκθεση. Θα μιλήσει ειδικά για την αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού της πόλης, που εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς και για την αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης, ασκώντας, μάλιστα, αυτοκριτική.
Αυτά συζητήθηκαν απόψε, στις κομματικές συσκέψεις με τη Γραμματεία Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδας, με τους Προέδρους των ΝΟΔΕ Βόρειας Ελλάδας και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Στράτο Σιμόπουλο, αλλά και στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης με θέμα «Προγραμματισμός επίσκεψης Προέδρου Νέας Δημοκρατίας εν όψει της 75ης ΔΕΘ». Στις συσκέψεις συμμετείχε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο οποίο συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος κ. Αθανάσιος Σκορδάς και ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Όπως υπογραμμίστηκε από τα τοπικά στελέχη, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στα μεγάλα και άλυτα προβλήματα του εμπορικού κόσμου. Μάλιστα, θα πρέπει, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα με το ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο βοήθησε επιχειρήσεις όταν το εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ, αρχικά καταφέρθηκε εναντίον του και, όταν το εφάρμοσε, ακολουθώντας κατά πόδας την Νέα Δημοκρατία, το είχε τόσο απαξιώσει, που οι μόνες επιχειρήσεις οι οποίες επωφελήθηκαν από αυτό ήταν οι... τραπεζικές.
Ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να γίνει στην έκρηξη της ανεργίας στην περιοχή, ειδικά τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Αποφασίστηκε, επίσης, να έχει ο Αντώνης Σαμαράς σύσκεψη με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς και επιμελητήρια ενώ μέσα από εκδηλώσεις θα αναδείξει τα προβλήματα και θα καταθέσει προτάσεις για τους εμπόρους, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και την ανεργία.
Ο κ.Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010. Το πρωί του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου θα περιοδεύσει στους χώρους της Έκθεσης, το βράδυ θα μιλήσει στο «Βελλίδειο» στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.