Τους υποψηφίους που στηρίζει σε άλλους 22 δήμους της χώρας ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Στη Βόρειο Ελλάδα ανακοινώθηκαν δύο υποψήφιοι "γαλάζιοι" δήμαρχοι, ο Εοδραίας (νυν δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγ. Τσιουμάρης κι ο δήμαρχος του συνενωμένου, πλέον, δήμου Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγ. Πολύζος, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, "οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών" και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας", γι αυτό στηρίζει "στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών".
Η Νέα Δημοκρατία προτείνει, για τους δήμους: Αλίμου τον Νίκο Τσαμπαρλή, Αμαρουσίου τον Γ. Πατούλη, Αγίας Παρασκευής τον Βασ. Ζορμπά, Δάφνης-Υμηττού τον Μιχ. Σταυριανουδάκη, Ηλιουπόλεως τον Ιωάν. Αναγνώστου, Καισαριανής τον Ν. Ζαρκαδούλα, Μεταμόρφωσης τον Δ. Τζιτζιφά, Π. Φαλήρου τον Διον. Χατζηδάκη, Χαϊδαρίου τον Δ. Μαραβέλλια, Κερατσινίου - Δραπετσώνας τον Φ. Μελά, Ασπροπύργου τον Ν. Μελετίου, Λαυρεωτικής τον Στ. Παπασταυρόπουλο, Μάνδρας - Ειδυλλίας τον Γ. Δρίκο, Μεγαρέων τον Ιωάν. Μαρινάκη, Επιδαύρου τον Κ. Γκάτσιο, Εορδαίας τον νυν δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιουμάρη, Κορινθίων τον Κ. Γιώτη, Σκυωνίων τον Χρ. Ζαχαριά, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Δημ. Σκούρα, Κεφαλονιάς τον πρ. βουλευτή Αλέξ. Παρίση, Λευκάδας τον Γ. Γληγόρη και Πύδνας - Κολινδρού τον πρώην βουλευτή Ευάγ. Πολύζο.