Τη… φώτιση ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, θα αναζητήσει, όπως δείχνουν τα πράγματα, στην Εκαταντοπυλιανή της Πάρου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για το θέμα των Περιφερειαρχών. Έτσι οι ανακοινώσεις αναμένονται από την άλλη βδομάδα.
Άλλοι πάλι, από την Ιπποκράτους, επιμένουν πως και σ αυτήν την ανακοίνωση δε θα υπάρξει όνομα περιφερειάρχη. «Θα ανακοινωθούν τα ονόματα περίπου 100 υποψηφίων, δημάρχων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος», λένε. Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ανακοινώσει το 50% των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουν το "χρίσμα" της "Ιπποκράτους".
Αντίθετα, όσον αφορά τις περιφέρειες, οι ζυμώσεις καθυστερούν. Τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος, που θα γίνει, φέτος, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη στις 3 Σεπτέμβρη.
Στην Κεντρική Μακεδονία αναζητείται το "κατάλληλο" πρόσωπο. Προς το παρόν οι πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει επαφές με έναν υπουργό κι έναν υφυπουργό.
Ένα από τα πρόσωπα που έχουν προταθεί είναι... αυτό του υφυπουργού υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος δεν δείχνει πρόθυμος να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, αν δεν έχει, τουλάχιστον, τη στήριξη όλων των υπουργών και βουλευτών που εκλέγονται στην περιοχή. Από την άλλη, ο Χ. Καστανίδης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μη θέλει να εγκαταλείψει, σε αυτήν τη φάση, την κεντρική πολιτική σκηνή.
Δεν αποκλείεται, όσον αφορά στους Δήμους όπου υπάρχουν δυσκολίες, το ΠΑΣΟΚ να μη δώσει "χρίσματα", κεντρικά, αλλά να επικαλεστεί τις «τοπικές κοινωνίες». Κάτι που δε θα αρέσει στον Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος είχε για σίγουρη την υποψηφίότητά της στις συνενωμένες Συκιές, αλλά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.
Αυτό, πάντως, που προωθεί η Ιπποκράτους είναι πως ιθέση του Πρωθυπουργού είναι ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι ούτε προέκταση της κεντρικής εξουσίας, ούτε των πολιτικών κομμάτων.