Αναγνώρισε τα χέρια του!

Τον αναγνώρισε από τα χέρια του. Κι ας είχε σκοτάδι. Κι ας μιλάμε για ένα πλάνο δέκα δευτερολέπτων, μέσα σε ένα θεοσκότεινο ελικόπτερο τύπου "Μπλακ Χωκ". Είναι μάνα και οι μανάδες μπορούν! Το βίντεο είναι συγκλονιστικό:
Την απίστευτη -και συγκινητική ιστορία- αποκαλύπτει σήμερα η ιστοσελίδα του abc. Η μάνα είναι η Βανέσα Άντελσον. Γιος -νεκρός πια, σκοτωμένος σε στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν, στις 3 Οκτωβρίου του 2009- ο Στέφαν Μέις.
Η Άντελσον εντόπισε έναν στρατιώτη σε ένα βίντεο, στο σκοτάδι, μέσα στο ελικόπτερο κι ήταν σίγουρη πως ήταν ο γιος της.
Δημοσιογράφος της Νέας Υόρκης ενημέρωσε την πολεμική ανταποκρίτρια Κάρεν Ρούσο, που είχε τραβήξει το βίντεο, από την επιχείρηση στο Κιτίνγκ, μια μικρή αμερικάνικη βάση, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Του είπε πως η Άντελσον είχε δει το βίντεο κι από το σύντομο πλάνο ήταν σίγουρη πως ο στρατιώτης του οποίου είδε τα χέρια ήταν ο γιος της. Έτσι ήρθαν σε επαφή η μάνα κι η πολεμική ανταποκρίτρια.
Η μάνα ήθελε να μάθει αν ο Στέφαν ήταν στην πτήση κι αν υπήρχε κι άλλο μαγνητοσκοπημένο υλικό, για να δει τις τελευταίες στιγμές του γιου της. Η ανταποκρίτρια επιβεβαίωσε πως ήταν ο γιος της αυτός στο βίντεο και, όντως, υπήρχε κι άλλο υλικό.
Χρειάστηκαν αρκετά ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και Νέου Δελχί, όπου βρισκόταν, πλέον, η πολεμική ανταποκρίτρια, και, μετά από 8000 μίλια και αρκετά email, το υλικό έφθασε στη μητέρα του στρατιώτη.

Δείτε το βίντεο: