Πετυχημένος δημοτικός σύμβουλος στη διοίκηση Αλεξανδρή, στο δήμο Θερμαϊκού, ο δάσκαλος Τατιανός Μάγγος, κάνει το βήμα και διεκδικεί τη δημαρχία του νεοσύστατου δήμου (που θα αποτελειται από το Θερμαϊκό, τη Νέα Μηχανιώνα και Επανομή). Μάλιστα, με ανακοίνωσή του, ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη δημοτική ομάδα του κ. Αλεξανδρή, λόγω διαφωνιών.
Αν και τονίζει πως "δεν είναι καιρός για πειραματισμούς και άσκοπες υποψηφιότητες που προκύπτουν μόνο από εγωκεντρική διάθεση", προσθέτει ότι “οι υπηρέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να χαρακτηρίζονται από ήθος και αξιοπρέπεια. Όταν αυτά τα στοιχεία διαπιστώσεις ότι εκλείπουν τότε αποχωρείς”.
Σύμφωνα με τον κ. Μάγγο τέσσερις είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αποχώρηση: θέμα αρχών, το επίπεδο συνεργασίας, η κακή χημεία μεταξύ των ατόμων και τέλος η έλλειψη φαντασίας κατά την άσκηση της εξουσίας.
"Το να εργάζεται κάποιος και να δέχεται πισώπλατα μαχαιρώματα και τρικλοποδιές από το “δικό του” περιβάλλον ίσως να ακούγεται φυσιολογικό στη σημερινή εποχή που απαξιώνεται η πολιτική, έχει όμως όρια και αυτά ξεπεράστηκαν. Δεν βλέπει ούτε ερμηνεύει ο καθένας με τον ίδιο τρόπο τις συμπεριφορές. Υπάρχουν άνθρωποι που πορεύονται με ψηλά το κεφάλι", λέει.
Προσέτει οτι οι δημοτικοί συμ
Γα τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκε, Γιάννη Αλεξανδρή, λέει: "Καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση της ομάδας παίζει ο αρχηγός. Αυτός οφείλει να “δέσει” το σύνολο και να εμπνεύσει τη συνεργασία".


Παραφιλολογία της παραίτησης

"Τα σενάρια του τύπου “παραιτείται επειδή τον διώχνουν” που κυκλοφορούν κάποιοι, στερούνται σοβαρότητας. Ο δήμαρχος ζήτησε απ΄ όλους τους δημοτικούς συμβούλους του στις 1 Ιουλίου γραπτή δήλωση υποστήριξης. Και μόνο η πρωτοβουλία αυτή του δημάρχου δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Δηλαδή αναρωτήθηκα μέχρι τώρα δίπλα του τι κάναμε όλοι εμείς; Έτσι απήντησα αρνητικά τηρώντας μια ξεκάθαρη και τίμια στάση", υποστηρίζει.
Στη διοίκηση Αλεξανδρή χρεώνει "τραγικό χειρισμό της επικοινωνίας", "ατολμία στην εφαρμογή δραστικών λύσεων", "λήψη αποφάσεων μετά από πιέσεις" "τοπικιστική οπτικη" και έλλειψη φαντασίας. "Είναι αδιανόητο να μην έχουν εισπραχτεί 1,5 εκ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια και ο δήμος να βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, κάτι για το οποίο διαφωνώ κάθετα", προσθέτει.

Τα επόμενα βήματα
Δηλωνει πως, καθώς έχει διάθεση ενασχόλησης και πιέσεις φίλων του, δημιουργει την παράταξη "Συνεργασία για το Θερμαϊκό", με πρώτη προτεραιότητα την "απομάκρυνση του στρατοπέδου των ΚΑΥΥ και παραχώρηση του χώρου στο Δήμο Θερμαϊκού".
Ως έργα του προβάλει την οργάνωση εκδηλώσεων για την Αποκριά, το Κυνήγι του Θησαυρού, αφιρερώματα και συναυλίες, τη δημιουργια Θεατρικής ομάδας, τα χριστουγεννιάτικα γκαλά, την οργάνωση τουρνουά σκακιού και φεστιβάλ χιπ χοπ, τη δημιουργια ακαδημιών μουσικής, εικαστικών δανειστικής βιβλιοθήκης, μπάντας και μπαντινας.
Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, σύμφωνα με τον κ. Μάγγο, με προτάσεις του προωθήθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο, οι εθελοντές υδραυλικοι και ηλεκτρολογοι, η στήριξη απόρων, το μνημόνιο συνεργασίας με την εκκλησια, προγράμματα για άτομα με αναπηρία, για την τρίτη ηλικία, η γραμμή υποστήριξης κακοποιημένων παιδιών και γυναικών κ.ά.