Ήταν φίλοι, έκαναν παρέα κι αποφάσισαν να κάνουν μαζί και... μπίζνες. Έτσι πήραν την απόφαση να εμπορεύονται ηρωίνη, όμως έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας και τώρα θα λογοδοτήσουν για το ότι έστειλαν στο σίγουρο θάνατο κάποιους συνομήλικούς τους. Η δράση τους αποκαλύφθηκε προχθές Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, το βράδυ, όταν συνελήφθησαν σε πάρκιγκ πολυκαταστήματος, στη Σταυρούπολη.
Πρόκειται για τέσσερις άντρες, ηλικίας 19, 20, 21 και 27 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 25 και 27 ετών, όλοι μέλη της ίδιας ομάδας εμπορίας ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν στο χώρο στάθμευσης του πολυκαταστήματος, να κατέχουν δύο δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.060 γραμμαρίων, τα οποία προόριζαν προς πώληση. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση, με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κι εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε βαθμό κακουργήματος. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.