Την υποψηφιότητα του για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για το δήμο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης. Την ίδια ώρα, στην παράταξη, «προστίθενται» άλλα δύο πρόσωπα: ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Θανάσης Τζεβελέκης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.
«Θέλω στηρίξεις, συζητώ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά δεν εξαρτώ την υποψηφιότητά μου από αυτά. Θα είμαι υποψήφιος ούτως ή άλλως. Η ανατροπή εγένετο στην προηγούμενη εκλογή, όταν στηριζόμενος μόνο από δυνάμεις της πόλης κατάφερα ποσοστό 16%», δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Μπουτάρης, προσδιορίζοντας ως στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας του συστήματος. «Είμαστε η μόνη εγγύηση, η ναυαρχίδα των αλλαγών. Μπορούμε να δώσουμε όραμα και να τινάξουμε το παλαιό καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι ο λαός επιθυμεί την αλλαγή στο δήμο, όχι με στενά κομματικά κριτήρια. «Είμαστε μαζί με τον Μπουτάρη, γιατί πιστεύουμε θα «πάρει» το δήμο», σημείωσε και κάλεσε όλους να συμβάλλουν ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να συγκροτηθεί ένα μεγάλο ρεύμα αλλαγής και να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος.

«Δεν είμαστε το μακρύ
χέρι κανενός κόμματος»

«Η «Πρωτοβουλία» απέδειξε ότι δεν επιδιώκει κομματική καταγραφή ούτε είναι το μακρύ χέρι κανενός κόμματος», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας πως θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές ακόμα και χωρίς τη στήριξη κάποιου κόμματος. Χαρακτήρισε, τέλος την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη μια νικηφόρα προοπτική και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την αλλαγή στην πόλη να συστρατευθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα με ικανούς ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν.

Οι καινούριοι
υποστηρικτές είπαν…

Τη στήριξή του στο εγχείρημα του Γιάννη Μπουτάρη και της «Πρωτοβουλίας» για την αλλαγή στο δήμο ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, Θανάσης Τζεβελέκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα συμβάλει και ο ίδιος στην εκπόνηση του προγράμματος για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. «Στις εκλογές του Νοεμβρίου δίνεται η δυνατότητα να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξή του στην «Πρωτοβουλία» και κάνοντας έκκληση στις ηγεσίες των κομμάτων να αφήσουν τη Θεσσαλονίκη έξω από τις στενές κομματικές προτεραιότητες.
Στο ακροατήριο εκφράζοντας τη στήριξη του στην υποψηφιότητά του κ. Μπουτάρη, ήταν ο καθηγητής εργατικού δικαίου στο ΑΠΘ Άρης Καζάκος. «Να πριμοδοτήσουμε όλοι την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Γιάννης Μπουτάρης πριν από λίγα χρόνια», ζήτησε ο κ. Καζάκος, εκφράζοντας την πεποίθησή, ότι όλες οι δυνάμεις ενωμένες παρά τις επιμέρους διαφωνίες μπορούν να πετύχουν την αλλαγή στο δήμο.

«Μέχρι το Νοέμβριο, θα
υπάρξει συνεργασία όλων»

Το σημαντικό έργο της «Πρωτοβουλίας» στο δήμο εξήρε ο επιχειρηματίας και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη, η πόλη μπροστά!» Νίκος Ευθυμιάδης και πρόσθεσε πως «δε συζητούν, δεν κάνουν συνομωσίες». Πάντως παρά το γεγονός, ότι ο κ. Ευθυμιάδης, έχει καταθέσει την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι μέχρι το Νοέμβριο θα υπάρξει συνεργασία όλων.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Τσαρούχας, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Στέλιος Λιακόπουλος, πρόεδρος Δικτύου Αποστράτων, ο Θέμης Χαρίσης ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., ο Γιάννης Μπούρος και η Σμαρώ Κυριαζίδου, συνδικαλιστές, ο Νίκος Τσαρούχας, δημοτικός σύμβουλος «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος ΕΚΘ, η Φανή Γουργούρη και ο Θέμης Κουταλιανός, μέλη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ο Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και ο Γιώργος Καριπίδης.

Κορώνες για την
υποψηφιότητα Γκιουλέκα

! Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα, του ζήτησε να υποβάλει την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο. «Ο κ. Γκιουλέκας, υπέκυψε στη μαγεία της μόδας. Πώς είναι δυνατόν, να λέει ότι είναι ανεξάρτητος, αφού είναι στη Νέα Δημοκρατία; Γιατί λέει ότι θα εγκαταλείψει το Κοινοβούλιο και δεν το κάνει αμέσως; Τον προκαλώ να παραιτηθεί αμέσως από το Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε πως ο Κώστας Γκιουλέκας, είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος. «Το σύστημα που διοικεί το δήμο, έχει μετατραπεί σε καθεστώς και τώρα, απλά διαλέγει κάποιον άλλο. Τα τελευταία 25 χρόνια η παράταξη που διοικεί το δήμο άλλαζε τον επικεφαλής της κάθε φορά που φούντωναν η διαφθορά και η κλοπή του δημόσιου χρήματος», σημείωσε.
Ο Ανδρέας Κουράκης, αναφερόμενος, στην υποψηφιότητα Γκιουλέκα είπε ότι η προίκα που του δίνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός που θα σκάσει στα χέρια του δήθεν ακομμάτιστου υποψηφίου. «Η προσπάθεια που γίνεται να ανακαινιστεί η πρόσοψη του συντηρητικού καθεστώτος που οδήγησε την πόλη στη μιζέρια και την παρακμή δεν έχει καμία τύχη», υπογράμμισε.
Η συμμαχία παρατάξεων και κινήσεων πολιτών, που αποτελείται από: Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια, Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας, Οικολογία – Αλληλεγγύη, Αλλάζουμε την Πόλη, Δώδεκα, Θεσσαλονίκη – Δημιουργική Πόλη, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Γκιουλέκα, τόνισαν πως κάθε άλλο παρά απάντηση στα συσσωρεμένα προβλήματα της πόλης αποτελεί. «Αντίθετα είναι μια απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που καταρρέει μαζί με αυτούς που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο», επισήμαναν. Υπογράμμισαν, ότι η κοινή τους προσπάθεια αποσκοπεί στην ανατροπή της συντηρητικής κυριαρχίας στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, μέσω της σύμπραξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο έδαφος μιας κοινής εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον της πόλης.