Για τον Αντώνη Σαμαρά, ο λόγος, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «με την εκλογή του Ανδρέα Λυκουρέντζου στη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, στη σημερινή(Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010) συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, επικυρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η πολιτική ηγεμονία του Αντώνη Σαμαρά στην παράταξη.
Το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε και με την υποψηφιότητα του Κώστα Μαρκόπουλου απέδειξε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να κινηθεί δυναμικά όπως αυτός νομίζει για το καλό της παράταξης, χωρίς να βάζει μπροστά φιλίες ή παρεμβάσεις».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «είναι σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δεχτεί μύγα στο σπαθί του, καθώς έφτασε κοντά ακόμα και στο σημείο να θυσιάσει το στενό κομματικό του φίλο Κώστα Μαρκόπουλο αν επέμενε στην υποψηφιότητά του για γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ήταν για μια ακόμα φορά, ξεκάθαρο. Όσοι δεν υπακούουν την κομματική γραμμή θα τίθενται προ των ευθυνών τους»…