Άρχισε τις περιοδείες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παν. Ψωμιάδης. Μετά την ομιλία του σε μέλη των περιφερειακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει το παιχνίδι κι αρχίζει επαφές με τις παραγωγικές τάξεις όλων των νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η πρώτη του επίσκεψη θα είναι στο νομό Σερρών, εκεί όπου, στην περίπτωση που τελικά, "κατέβει" με το ΠΑΣΟΚ ο νυν υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα έχει μάλλον το προβάδισμα, χάρη στις σχέσεις που διατηρεί με τοπικούς παράγοντες το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ψωμιάδης θα πρέπει να "κερδίσει" τους λεγόμενους "καραμανλικούς", οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, είναι η πλειοψηφία στο νομό.
Έτσι, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νομού Σερρών. Λίγο αργότερα, στις 7.30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ακροπόλ (Λευκώνας), ο κ. Ψωμιάδης θα μιλήσει στα στελέχη της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών της Νέας Δημοκρατίας.
Την επομένη, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, ο Π. Ψωμιάδης θα επισκεφθεί την Ημαθία και στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νομού Ημαθίας.
Στις 7.30, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ημαθίας, ο Π. Ψωμιάδης θα μιλήσει στα στελέχη της Νομαρχιακής Συνέλευσης Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.