Με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν από την πόλη Ruse της Βουλγαρίας, τόπο πραγματοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, οι τέσσερις (4) νέοι, οι οποίοι εκπροσώπησαν το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) Πολίχνης στο Διαπολιτισμικό Σεμινάριο με τίτλο «Today is Yesterday’s Tomorrow- Το Σήμερα είναι το Αύριο του Χθες».
Οι διοργανωτές του προγράμματος, που ως στόχο είχαν να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην οργάνωση προγραμμάτων για τους νέους σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, είχαν προετοιμάσει ένα Σεμινάριο γεμάτο ευκαιρίες ανάπτυξης της δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης, της ομαδικής δράσης, της κοινωνικότητας, της διαπολιτισμικότητας και της πολιτισμικής έκφρασης. Η μη επίσημη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε ως επί των πλείστων με διαδραστικά «παιχνίδια», δραστηριότητες που φαίνονται σαν παιχνίδια, αλλά που στην ουσία είχαν όλα κάποιο στόχο και κάποιο σκοπό, είτε αυτός ήταν να προβληθούν και να ξεπεραστούν τα στερεότυπα που υπάρχουν για κάθε χώρα, είτε να συνεργαστούν σε μια ομάδα εργασίας νέοι από διαφορετικές χώρες, είτε να κατανοήσουν τη σειρά των σταδίων στην πραγματοποίηση ενός project, είτε να μάθουν να λειτουργούν σε «περιόδους κρίσης».
Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι η ανεπίσημη εκπαίδευση που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια παρόμοιων προγραμμάτων. Η εβδομάδα που πέρασαν οι νέοι από την Πολίχνη, στην όμορφη πόλη της Βουλγαρίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με τη Ρουμανία και διπλά στον ποταμό Δούναβη, τους έδωσε την ευκαιρία να δουν την χώρα, την πόλη, τους ανθρώπους, την κουλτούρα τους και τον τρόπο σκέψης τους από πολύ κοντά και να διαπιστώσουν πόσα κοινά μοιραζόμαστε με τους «Γείτονες» μας. Εκτός, όμως, από τη γείτονα χώρα το πρόγραμμα τους παρείχε τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και με νέους από άλλες χώρες που συμμετείχαν στο σεμινάριο: Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τυνησία και Μαρόκο.