Στα... δύσκολα ρίχνει κάποιους από τους επίδοξους δημάρχους Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος. "Παίζει" το χαρτί του πατριωτισμού, έχοντας, προφανώς, κάτι κατά νου και καλεί από όσους ορέγονται το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση στο θέμα με τα Σκόπια.
«Ζητούμε από τους υποψηφίους Δημάρχους Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση στο μείζον εθνικό θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Δεν μας ενδιαφέρει πρωτίστως τι προτίθενται να πράξουν σε καθαρά Αυτοδιοικητικό επίπεδο. Μας ενδιαφέρει μια ξεκάθαρη δήλωση ότι αντιτίθενται στην ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη» δηλαδή «Μακεδονία του Αξιού», ενός ποταμού που φθάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Με αυτό το κριτήριο θα αξιολογήσουμε τους υποψηφίους Δημάρχους της πόλης μας», δήλωσε, σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί.
Ποιους εννοεί, άραγε, ο δήμαρχος; Υπάρχουν κάποιοι που... μασούν τα λόγια τους στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου; Το μυαλό όσων αγαπούν τις "θεωρίες συνωμοσίας", πηγαίνει σε μια παλιότερη δήλωση του δημάρχου, σχετική με το ποιος τον πολέμησε.