Πολιτικό μάρκετινγκ, στο οποίο η ίδια δεν συμπράττει, χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα για κοινή δράση στις ονομαστικές ψηφοφορίες η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Όπως είπε, ο λόγος που δεν απαντά στην πρόταση είναι ότι δεν είναι σημαντική, ούτε και συνιστά καινοτόμο πολιτική.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη Θεσσαλονίκη η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «αποφράδα» τη χθεσινή ημέρα με την περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, που πάνω και πρώτα απ' όλους χτυπά τα λαϊκά στρώματα.
Η κ. Παπαρήγα υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των ναυτεργατών να αποκλείουν το λιμάνι του Πειραιά, παρότι λίγο πριν είχε χαρακτηρίσει τον τουρισμό μοχλό ανάπτυξης. Τόνισε ότι «υπερισχύει το δίκιο του εργάτη».
Παραδέχτηκε, ακόμη, ότι τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα θα περάσουν, αλλά ζήτησε να μην υπάρξει το «τίποτε» μετά τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις.
Δέχτηκε ότι περνά κρίση το πολιτικό σύστημα, αλλά είπε ότι αυτή κύρια αφορά τα δύο κόμματα εξουσίας και ότι στο χέρι του λαού είναι να εκφράσει την οργή του στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις οποίες το ΚΚΕ θα επιστρατεύσει τα καλύτερα στελέχη του. Και
Όσον αφορά τον «Ριζοσπάστη» και το ραδιοφωνικό σταθμός «902 αριστερά στα FM», σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν είναι επιχειρήσεις, αλλά όργανα προπαγάνδας του κόμματος και οι εργαζόμενοι σ' αυτά, στελέχη που επιτελούν αυτό το έργο με επαγγελματική χροιά. Παραδέχτηκε ότι οι αυξήσεις που τους δόθηκαν ήταν μηδενικές, «λόγω κρίσης που επηρεάζει τα έσοδα του κόμματος».