Χρειάστηκαν εννέα μήνες, για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξαγγελία Καραμανλή για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο! Με το που εκλέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ακύρωσε την απόφαση Καραμανλή και, σήμερα, εννέα μήνες μετά, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, ξαναμετακόμισε -στα λόγια- τη ΔΕΘ στη Σίνδο!
Παντως κάποιοι το χάρηκαν -κι ας είναι, ακόμη, εξαγγελία. Όπως ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν μια απάντηση σε όσους, αμφισβήτησαν όλο αυτό το διάστημα, τη βούληση του δήμου Εχεδώρου να κερδίσει την υπόθεση της μετεγκατάστασης στη Σίνδο. Η στρατηγική συνεργασία μας με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η προετοιμασία των τελευταίων μηνών, απέδωσε καρπούς και έδωσε τα αναγκαία επιχειρήματα στην κυβέρνηση».
Για το δήμαρχο Εχεδώρου, «τώρα αρχίζει η δουλειά για μας, καθώς υπάρχει μέλλον για όλους τους πολίτες, του ευρύτερου δήμου Δέλτα, όπως θα διαμορφωθεί από τον προσεχή Νοέμβριο. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε κινήσεις προετοιμασίας, για τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και θα συνεχίσουμε, με στόχο να συνθέσουμε όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής μας, για να δώσουμε αυτή τη νέα προοπτική ανάπτυξης. Εγγυώμαι ότι θα εργαστούμε συντονισμένα για να ανοίξει με επιτυχία αυτή η νέα σελίδα για τον τόπο μας».