"Ιδιαίτερα σκληρό εγκληματία" χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 25χρονο δηλωμένο ομογενή, ο οποίος συνελήφθη, σήμερα (Τρίτη 20 Ιουλίου 2010), μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, για ανθρωποκτονία, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 25χρονος είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στον Εύοσμο, όταν ο τελευταίος συνεπλάκη μαζί του, κατά τη διάρκεια ληστείας.
Η αιματηρή ληστεία έγινε στις 27 Μαΐου 2009, στις 10 το βράδυ, στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη. Ο συλληφθείς, μαζί με άλλο άτομο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση, είναι 31χρονος αλλοδαπός και αναζητείται, πήγαν το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται εκεί, κι αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα χρήματα από το ταμείο. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου κινήθηκε εναντίον τους και πιάστηκε στα χέρια με τον 25χρονο. Τότε, εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε, στην κοιλιά. Δυο μέρες αργότερα, ο άτυχος πρατηριούχος κατέληξε, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του πρατηριούχου είχε επικηρύξει τους δράστες με 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα, όμως, με την αστυνομία, ο 25χρονος είναι μπλεγμένος και σε άλλες ληστείες. Όπως προέκυψε, την 20 Μαρτίου 2009, στις 10.15 το βράδυ, στην περιοχή του Καλοχωρίου, ο νεαρός, μαζί με δυο άτομα τα οποία αναζητούνται, προσπάθησαν να εισβάλουν, χωρίς να τα καταφέρουν, πάλι σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Όταν δεν τα κατάφεραν, είδαν μια 24χρονη αλλοδαπή, η οποία τους κοιτούσε παγωμένη μέσα από το αυτοκίνητό της και, με την απειλή πιστολιών, άρπαξαν τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφα. Επίσης, την ανάγκασαν να κατεβεί από το αυτοκίνητό της, το πήραν και διέφυγαν με αυτό!
Σε άλλη περίπτωση, στις 20 Μαΐου 2009, στη Μενεμένη, είχαν ληστέψει το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Από τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι έρευνες, για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας, των δύο αγνώστων δραστών και τον εντοπισμό και σύλληψη, του 31χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.