Η 28χρονη Άννα Τσάπμαν με τις προκλητικές φωτογραφίες στο Facebook και τις πολλές ιδιότητες ήταν το κύριο πρόσωπο του δικτύου των δέκα Ρώσων που κατηγορούνται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν τα σημερινά «Νέα», η σύλληψη των δέκα «προκάλεσε την οργή του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν και την πιο σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας επί προεδρίας Ομπάμα».
Η εφημερίδα προσθέτει πως «οι Αµερικανοί µιλούν για ένα “σηµαντικό δίκτυο κατασκόπων”, ανθρώπων που είχαν αποκτήσει αµερικανικές ταυτότητες, αµερικανικές οικογένειες, δουλειές και παιδιά, αµερικανικές ζωές, “θαµµένοι” σε πόλεις και προάστια, όπου ήταν για όλους οι γείτονες της διπλανής πόρτας».
Όσο για την Τσάπμαν, η εφημερίδα αναφέρει: «Η 28χρονη Αννα Τσάπµαν θεωρείται από τον Τύπο ως η “µοιραία γυναίκα” της κατασκοπευτικής υπόθεσης. Μια συµπαθής κοκκινοµάλλα που ισχυριζόταν ότι έχει µεσιτική εταιρεία και είχε γράψει στο προφίλ της στο Facebook “εάν µπορείς να ονειρευτείς, τότε µπορείς να γίνεις το όνειρο”. Διατηρούσε προφίλ σε πολλές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε αναρτήσει και δεκάδες φωτογραφίες της».