«Παγωμένοι» για τουλάχιστον 15 ημέρες θα παραμείνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως γνωστοποιήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απορρίφθηκε χθες (Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010) από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση του δήμου για έκδοση προσωρινής αναστολής της σχετικής απόφασης. Αυτό που αναμένει τώρα η δημοτική αρχή είναι η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Για το θέμα είχαμε αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του δ.σ. με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να υποστηρίζει ότι «ο λαός της Θεσσαλονίκης θα αντιδράσει και το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα φέρει μια δυσάρεστη συνέπεια για τον πρωθυπουργό(…) Δεν τιμωρείται ο δήμαρχος, αλλά οι κάτοικοι της πόλης. Κανονικά θα έπρεπε να αποσύρουμε τους εργαζόμενους και να έρθουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας να καθαρίσουν τους δρόμους. Θα το κάνουμε όμως την περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως, εάν δεν λυθεί μέχρι τότε το θέμα με τη δέσμευση των χρημάτων», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει χάσει την αξιοπιστία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε: «Λυπάμαι για το μπλοκάρισμα των χρημάτων, νομίζω όμως ότι το κράτος ήθελε να διασφαλίσει την αξιόπιστη διαχείριση των χρημάτων του».
Την άποψη πως η δέσμευση των χρημάτων δεν ήταν απαραίτητη και η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ, Θωμάς Ακριβόπουλος, στηλιτεύοντας, πάντως, τους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου.