Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων –μετά από ονομαστική ψηφοφορία- το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για το Δημόσιο, με 156 ψήφους υπέρ, 128 κατά και έναν βουλευτή να δηλώνει «παρών». Συγκεκριμένα, σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156 ΠΑΣΟΚ , κατά 128 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης) και «παρών» ο Γ. Δημαράς.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε βελτιωτική αλλαγή για το συντάξιμο χρόνο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που έχουν καταταγεί έως τις 31/12/1995.
Κάνοντας δεκτή σχετική τροπολογία, που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, την οποία ενέκρινε και το Ελεγκτικό Συνέδριο ο υπουργός κατέθεσε τη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία:
Σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν καταταγεί έως τις 31/12/1995 και είναι μεγάλης ηλικίας, δίνεται πλασματικός χρόνος τριών ετών με την καταβολή εισφορών για να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια, που απαιτούνται με τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και να θεμελιώσουν πλήρη σύνταξη.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου, έκανε λόγο για «μείζον ζήτημα που επί χρόνια η Πολιτεία αρνήθηκε να αντιμετωπίσει».
Πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό «δεν εξυπηρετεί πρόσκαιρα και κοντόφθαλμα συμφέροντα» και σημείωσε ότι «αυτό το ασφαλιστικό έρχεται να προστεθεί στις άλλες μεγάλες τομές, που προωθεί η κυβέρνηση».
Παράλληλα, επέκρινε τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά ότι «είναι αμετανόητοι». «Ο κ. Σαμαράς, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να παραδεχτεί ενώπιον του ελληνικού λαού την εγκληματική απραξία, την άτακτη φυγή μπρος στα δύσκολα και την εξαετή συνεπέστατη προσπάθεια απαξίωσης και λεηλασίας του κράτους, αλλά αντίθετα μίλησε και για "πτώχευση". Θα έπρεπε, νομίζω, να είναι πιο προσεκτικός» πρόσθεσε.

Επίθεση Αλ. Τσίπρα
Πάντως, έντονη επίθεση με αφορμή το νέο ασφαλιστικό δέχθηκε για ακόμη μία φορά ηκυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρςο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βίαιες, βάναυσες και κόλαση για τους νέους» τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό.
Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στην πλήρη διάλυση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, παρακάμπτοντας ακόμα και το μισό Σύνταγμα και εκβιάζοντας τους βουλευτές της.
«Καταστρέφετε το μέλλον των νέων ανθρώπων, προχωράτε σε συγκλονιστικές ανατροπές, δημιουργείτε κόλαση στο ασφαλιστικό με το Ιουλιανό πραξικόπημα σας, οι ρυθμίσεις είναι βάναυσες, απάνθρωπες», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει ακόμα νοημοσύνη».
«Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν τελειώσει και μαζί έχει εκπνεύσει και ο πολιτικός σας χρόνος. Πλέον, δεν χρειάζεται να το φωνάζουμε εμείς, ότι δεν έχετε τη δημοκρατική νομιμότητα, το λένε τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησής σας», είπε χαρακτηριστικά.

Σπ. Παπασπύρος: Στο τέλος θα δικαιωθούμε
Σχολιάζοντας την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «εκβιαζόμενων βουλευτών» του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης τόνισε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Υποτιμάτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν ισχυρίζεστε ότι εκβιάζονται. Γιατί οι ίδιοι, όχι μόνο δεν το αισθάνονται αυτό, αλλά είχαν πολύ ενεργή συμμετοχή και με τις δικές τους παρεμβάσεις έγιναν οι βελτιωτικές αλλαγές».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ
Οι αντιδράσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ κατά του ασφαλιστικού κορυφώθηκαν σήμερα με την τετράωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
Οι συγκεντρωθέντες επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο αγώνας «ενάντια στις αντιασφαλιστικές επιλογές και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι διαρκείας». Επίσης μέσω του ψηφίσματος η ΑΔΕΔΥ προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση και πορεία στη Δ.Ε.Θ. και κήρυξη νέας απεργίας.
Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση «μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε., αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές».