Τη σύγκληση έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου πρότεινε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου προκειμένου να συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και οι επιπτώσεις που έχει στη χρηματοδότηση των έργων της Νομαρχίας.
«Έχω πει πολλές φορές ότι σ’ αυτήν την αίθουσα συχνά περισσεύει η υποκρισία. Τα μαγαζιά στη Μοναστηρίου και την Εγνατία δεν έχουν κλείσει λόγω των πολυκαταστημάτων, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω του μετρό όπου οι εργασίες καθυστερούν με αποτέλεσμα τα λουκέτα σε δεκάδες επιχειρήσεις. Δεκαεπτά χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, αλλά όχι μόνο λόγω των πολυκαταστημάτων. Στο κέντρο του Παρισιού υπάρχουν πολυκαταστήματα όμως δουλεύουν όλοι, μικροί – μεγάλοι έμποροι», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν διατυπώθηκαν ανάλογες θέσεις από την αντιπολίτευση στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Ο κ. Ψωμιάδης πρότεινε την ερχόμενη Τρίτη(20 Ιουλίου 2010) να συγκληθεί εκτάκτως Νομαρχιακό Συμβούλιο για να συζητηθούν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το νέο ασφαλιστικό κι άλλα, όπως, για παράδειγμα το ότι «εδώ και οκτώ μήνες δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ ως Νομαρχία, αλλά και για τις υπουργικές ανακοινώσεις για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης», όπως τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Και ο νομάρχης κατέληξε: «Με δανεικά δεν μπορεί να ζήσει κανείς. Μη νομίζετε όμως ότι με τις τυχοδιωκτικές εντολές του ΔΝΤ θα βγούμε από την κρίση. Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη, όταν δεν κινείται η οικοδομή, τότε ο λαός δεν μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες».