Σχόλιο - φωτιά από τον τελευταίο υπουργό Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, για το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, μετά την εξαγγελία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ότι η έκθεση θα πάει, τελικά, στη... Σίνδο.
"Είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έστω και με καθυστέρηση ενός έτους ακολουθεί το δρόμο που με επιμέλεια χάραξε η ΝΔ. Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στο αγρόκτημα ΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή σε ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της Θεσσαλονίκης, τη δυτική της πλευρά. Δεν είναι θετικό όμως το γεγονός ότι δεν υπήρξε δέσμευση για τη μετατροπή του χώρου όπου σήμερα είναι εγκατεστημένη η ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο. Ελπίζω -και θα δοθεί μάχη για αυτό αν καταστεί απαραίτητο- ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί ως ένας μεγάλος πνεύμονας–ανάσα στη καρδιά της πόλης, προσβάσιμος σ’ όλους τους πολίτες", δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος έλεγε, σε "πηγαδάκι" κομματικών του φίλων ότι τελικά, αυτό που μετεγκαταστάθηκε ήταν το... ΠΑΣΟΚ, στο δρόμο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Καλαφάτης θυμίζει ότι "η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη δυτική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στο αγρόκτημα ΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ, λήφθηκε πριν από ένα χρόνο, κατόπιν συστηματικής επεξεργασίας όλων των προτάσεων που κατετέθησαν ενώπιον των φορέων της πόλης, οι οποίοι αποτελούσαν την επιτροπή μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Είχα την τιμή και την ευθύνη να προΐσταμαι -με την ιδιότητα του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης - του οργάνου αυτού, το οποίο είχε συσταθεί κατόπιν εντολής του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η επιτροπή έχουσα εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα κατέληξε σε δυο περιοχές. Η απόφαση που ελήφθη και ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ήταν το αγρόκτημα ΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί συνέβαλα στη λήψη της απόφασης αυτής", προσθέτει.