Αυστηρές συστάσεις, «να κινούνται μέσα στα όρια της νομιμότητας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας» απηύθυνε σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010) ο αθλητικός εισαγγελέας Νικόλαος Κωνσταντίνου, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους αθλητικών ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης. Να στέλνονται οι κασέτες με τις επίμαχες εκπομπές στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μπακέλας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρόσκληση του αθλητικού εισαγγελέα, δεν ανταποκρίθηκαν όλοι! Από τους πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς αυτού του είδους που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, εμφανίσθηκαν οι τέσσερις. Ο ένας όμως, απομακρύνθηκε λόγω αμφίεσης.
Ο εκπρόσωπος του "ΑΡΗΣ FM" εκδιώχθηκε, καθώς εμφανίσθηκε στην εισαγγελία με κοντό παντελονάκι, σαγιονάρες και γενικώς εμφάνιση που θεωρήθηκε προσβλητική από τους υπεύθυνους της εισαγγελίας. Απέμειναν και συναντήθηκαν καθένας ξεχωριστά με τον κ.Κωνσταντίνου, οι εκπρόσωποι του "Αθλητικού Μετρόπολις", του "Λίμπερο" και του "Αθλητικά Νέα FM".
Δεν εμφανίσθηκε καθόλου ο εκπρόσωπος του "Έξτρα Σπορ", που σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας, "αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε".
Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους των τριών ραδιοφώνων που συναντήθηκαν μαζί του, ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα όσα λέγονται από παραγωγούς διαφόρων εκπομπών, "οπαδικού περιεχομένου". Εξήγησε ότι αρκετές φορές ξεπερνιούνται τα όρια της νομιμότητας και ξεκαθάρισε πως εάν αυτό συνεχιστεί θα υπάρξουν κυρώσεις.