Θέατρο σας προτείνουμε για σήμερα. Λίγο οι Γιορτές Ανοικτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης, λίγο κάποιες άλλες παραστάσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, αίφνης η Θεσσαλονίκη μας θυμίζει... Μπρόντγουέι. Αναλυτικά:

Θέατρο:
* Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε καινούργια μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με τη Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Εκάβης εμφανίζονται σήμερα τελευταίο βράδυ στο Θέατρο Δάσους.

* Ανοίγουν οι γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης με ένα πρωτόλειο κείμενο του Βιτόριο Καρνούτσι από τις αρχές της Αναγέννησης έδωσε στο Νίκο Καμπάνη και στον Βύρωνα Μακρίδη την ιδέα για τη δημιουργία της δικιάς τους κωμωδίας, «Θέλει τέχνη ο έρωτας», τη δράση της οποίας την τοποθέτησαν στην Αθήνα του 1950. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Τσιβιλίκας, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Milorad Yianitch, η μουσική επιμέλεια του Βασίλη Τσιβιλίκα. Η πρεμιέρα θα δοθεί απόψε στο Θέατρο Κήπου και ο θίασος θα περιοδεύσει κατόπιν στα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, το καλοκαίρι.

Μουσική:
* Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης βγαίνει από τις αίθουσες συναυλιών και εξορμά σε διάφορους κοινωνικούς χώρους. Ο πρώτος κύκλος αυτών των δράσεων θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου. Απόψε στις 8 μ.μ. θα δώσει συναυλία στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Ο Άγιος Παντελεήμων» που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά. Στις συναυλίες, διάρκειας μίας ώρας, θα παρουσιαστούν έργα των Χέντελ, Μότσαρτ και Κυπουργού. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Κάρολος Τρικολίδης.

* Συνεχίζονται οι συναυλίες στον υπαίθριο χώρο του Block33 σε ένα φεστιβάλ που από το οποίο έχουν ήδη περάσει δεκάδες από τις σημαντικότερες μπάντες της Θεσσαλονίκης. Απόψε λίγο μετά τις 20.00 εμφανίζεται το alternative-indie rock τρίο των «Plastiq» με ελληνική καταγωγή αλλά έδρα την μεγάλη Βρετανία. Θα δώσουν ένα μοναδικό show, ενώ λίγο μετά την σκυτάλη θα πάρει η post-punk αποκάλυψη της φετινής χρονιάς που ακούει στο όνομα «Mary’s Flower Superhead» όπου θα παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Sway».

* Συνεχίζεται το 4ο Πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Ευόσμου. Στις 9:00 μ.μ στο Θέατρο Περικλέους του ομώνυμου δήμου θα δώσει συναυλία το συγκρότημα «Οικονομικοί Κροίσοι».


Σινεμά:
*Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τις 4 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ και στις 11.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος» την ταινία «Το κελί 211».

*Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαίς προβάλλεται μέχρι τις 4 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «The Hurt Locker».

* Στον κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη προβάλλεται απόψε το φιλμ «Κραυγή Γυναικών».


Εικαστικά:
* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).

* Το Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων αγιογραφίας του τμήματος αγιογραφίας των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα έργα θα φιλοξενηθούν μέχρι αύριο, 2 Ιουλίου, στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της και θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου.