Πρόταση που προβλέπει την παρακράτηση των Αγροτικών επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναγκαστική καταβολή τους από τις χώρες μέλη, οι οποίες αποκλίνουν από τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως η χώρα μας, υπέβαλε ο Φιλανδός Επίτροπος Olli Rehn -κάτι που μόνον καλό δεν είναι για την Ελλάδα.
Μια τέτοια εξέλιξη κάνει ορατό τον κίνδυνο παράπλευρων απωλειών από την αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην Εθνική Οικονομία, όσο και στην Αγροτική οικονομία.
"Ένα τέτοιο ενδεχόμενο -που συζητήθηκε σε ανώτερα κλιμάκια των Βρυξελλών- θα είναι καταστροφικό για την κλονισμένη οικονομία μας και θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική Γεωργία", δηλώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κασαπίδης.
Ο κ. Κασαπίδης υποστηρίζει ότι "η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε τη χώρα σ' αυτή την κρίση δανεισμού και στην επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρίς να προβλέψει τις ολέθριες αυτές εξελίξεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε βάρος της Ελληνικής Γεωργίας" , κατέληξε ο τομεάρχης της Ν.Δ..