Άλλη μία συνεργασία, για τη διεκδίκηση ενός από τους συνενωμένους δήμους της Θεσσαλονίκης, μετά την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης. Ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, θα διεκδικήσει το νεοσύστατο δήμο Παύλου Μελά, έχοντας στον πλάι του το δήμαρχο Ευκαρπίας, Χαρ. Πανταζόγλου.
Η συνεργασία "κλείδωσε" πριν μερικές ημέρες και, χθες, ήταν η πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση, κατά τη διάρκεια του απολογισμού του δήμου Πολίχνης, στο Δημοτικό Θέατρο “Έλλη Παπαπαναγιώτου”, της περιοχής, μπροστά σε, περίπου 300 δημότες. Οι δυο δήμαρχοι συμφώνησαν σε όλα και ίδρυσαν την «Κοινωνική Συνένωση», την παράταξη με την οποία θα πορευτούν στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σταυρούπολης κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, η οποία μίλησε για τον άνθρωπο και επιστήμονα Κώστα Θεοδωρίδη, εξήρε το έργο του ενώ έκανε λόγο για ένα δήμαρχο που «μπορεί και είναι ικανός» να είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά. Η κ. Καρασαββίδου μίλησε και για το έργο και την προσωπικότητα του Δημάρχου Ευκαρπίας Μπάμπη Πανταζόγλου.
«Δεν γίναμε δήμαρχοι για να βγάλουμε χρήματα, αντίθετα ζημιωθήκαμε από αυτή τη θέση οικονομικά», τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Ευκαρπίας. «Εμείς τον Καλλικράτη τον φέραμε πριν από χρόνια», τόνισε ο κ. Πανταζόγλου αναφερόμενος στη διαδημοτική συνεργασία που υπήρχε από το 2007.
«Οι συνεργάτες μου κατάφεραν να με κάνουν να συγκινηθώ», είπε, με το που άρχισε την ομιλία του ο Δήμαρχος Πολίχνης -και υποψήφιος, πλέον, δήμαρχος Παύλου Μελά. Κι έλεγε αλήθεια, ειδικά όταν, λίγο πριν, είχε προβληθεί οπτικό υλικό στο οποίο είχαν συμπεριληφθεί και καθημερινές στιγμές του δημάρχου. Παλιές φωτογραφίες που έκαναν μια αναδρομή και έφεραν στο νου εικόνες του παρελθόντος, αλλά και πρόσφατες που έδωσαν με τη σειρά τους τη νότα της εξέλιξης και της συνέχειας του πολιτισμού.
«Δεν φιλοδοξώ να καταγραφώ εγώ και οι συνεργάτες μου ως απλό μέλος της πρώτης διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, αλλά φιλοδοξούμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, να γίνουμε πρωτοπόροι, πρωτεργάτες στην διεκδίκηση και απαίτηση αυτών που ως δήμος μας ανήκουν, επεσήμανε ο κ. Θεοδωρίδης ενώ αναφερόμενος στον Καλλικράτη, τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες, στις απαιτήσεις και δυνατότητες του θεσμού, για να κατακτήσει τη νέα θέση της στην ελληνική κοινωνία».
Μιλώντας για την «Κοινωνική Συνένωση», υποστήριξε ότι την απαρτίζουν «άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κοινή πορεία και κοινούς αγώνες στα Δημοτικά πράγματα της ευρύτερης περιοχής, που ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μια συλλογική προσπάθεια, καταθέτοντας τόσο την εμπειρία και τη γνώση μας, όσο και την αμείωτη διάθεσή μας για προσφορά».
Για τον δήμαρχο Ευκαρπίας, Μπάμπη Πανταζόγλου, μίλησε μια 18χρονη κοπέλα, η Αμαλία. Αναφέρθηκε στο έργο του κι έκλεισε την ομιλία της δηλώνοντας τη στήριξή της στη νέα δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε, θέτοντας, ουσιαστικά, υποψηφιότητα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο με την ¨Κοινωνική Συνένωση".
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κάτοικοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όμορων δήμων, ο κ. Στάθης Κουτσονικόλας εκπρόσωπος της κίνησης των πολιτών Σταυρούπολης «Νέα Πορεία», ο δημοτικός σύμβουλος Σταυρούπολης κ. Ζιγανιτίδης, ενώ το παρόν έδωσαν ο κ. Αλέκος Λογοθετίδης από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μαύρη Θάλασσα κ. Κώστας Αδαμίδης και ο Λευτέρης Κακιούσης, παλιά δόξα του Ηρακλή και προπονητής μπάσκετ.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τρία ξεχωριστά άλμπουμ, ένα για τον κάθε δήμο, με ξεχωριστά και ιδιαίτερα σημεία της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του καθένα από αυτούς τους δήμους.
Παρουσιάστηκε, ακόμη, ένα βίντεο για την οικονομική κατάσταση που βιώνει κάθε Έλληνας και τη στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Πολίχνης στους κατοίκους του και ιδιαίτερα σε όλους αυτούς που δυσκολεύονται και αδυνατούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή: το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πολυιατρείο, το Φαρμακείο του Δήμου.
Πρωτότυπο ήταν και το... φλάιερ της παράταξης. Αντί εντύπου, μοιράστηκε στους παρεβρισκόμενους από ένα γλαστράκι με το λογότυπο της παράταξης και το σύνθημα «Για να ανθίσει η ελπίδα στις καρδιές μας».