«Νοιώθω ότι χρωστώ πάρα πολλά σε αυτή την πόλη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη Θεσσαλονίκη μας». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος, σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2010, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. «Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου», πρόσθεσε.
Ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε ότι ότι πρόθεση του είναι να υψωθεί «η σημαία της Θεσσαλονίκης» και «να πάει ακόμη πιο δυνατά η φωνή της στο κοινοβούλιο» και για αυτό το λόγο -όπως είπε- και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, η υποψηφιότητά του «είναι πάνω και πέρα από κομματικές σφραγίδες και από χρίσματα».
«Δεν έχω καμία απολύτως δέσμευση -και το τονίζω- με κανένα πολιτικό κόμμα, από τη στιγμή που δηλώνω την υποψηφιότητά μου, με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον και με κανένα απολύτως πρόσωπο» δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εκλογής του «δε θα ασκήσουμε διοίκηση από το κεντρικό δημαρχείο, αλλά από κάθε γειτονιά της πόλης, γιατί θέλουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης, ζωντανά, να είναι μαζί μας»
Ο κ. Γκιουλέκας άφησε αιχμές για «χτυπήματα κάτω από τη μέση» από αντιπάλους του, που αντί να τον αποτρέψουν τον διευκόλυναν -όπως είπε- να λάβει την απόφασή του «μια ώρα αρχίτερα» και τους προέτρεψε να επιχειρήσουν να αντιπαρατεθούν μαζί του, σε πολιτικό επίπεδο. Τόνισε ότι μόλις ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες για το δήμο θα επιχειρήσει να συνεννοηθεί με τους συνυποψηφίους του, ώστε να διεξαχθεί ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και μετεκλογικά για το καλό της πόλης.
«Εγκαταλείπω το κοινοβούλιο, αν και είναι βαριά ευθύνη να είμαι βουλευτής αυτής της πόλης και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με τη ΝΔ, ακριβώς γιατί θέλω να προσφέρω σε αυτή την πόλη με όλες μου τις δυνάμεις. Το θεωρώ, ως ύψιστη υπηρεσία, ως διπλή ευθύνη» πρόσθεσε ο Κ. Γκιουλέκας.
Πριν προβεί στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Κώστας Γκιουλέκας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα κατά της κοινωνίας και της δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι πρέπει οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr