Τηλεφωνούσε σε πατέρα και γιο, από την Άσσηρο και τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει, αν δεν του δώσουν χρήματα, λίρες και χρυσαφικά. Πρόκειται για 45χρονο, ο οποίος σ αυτήν την επιχείρηση εκβιασμού είχε για συνεργό του την γυναίκα του...
Οι οχλήσεις στο σπίτι του 63χρονου και του 33χρονου γιου του ήταν καθημερινές. Μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, το τηλέφωνο χτυπούσε και ήταν πάντα ο ίδιος άνθρωπος, να τους εκβιάζει ότι θα τους σκοτώσει, αν δεν του παραδώσουν, με το έτσι θέλω, χρήματα, χρυσαφικά και... λίρες.
Επειδή το πράγμα είχε φθάσει στο απροχώρητο, τα θύματα του εκβιασμού απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Μάλιστα χρειάστηκε να πάνε δύο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, μία στις 15 και μία στις 23 Ιουλίου 2010. Κι έτσι, χθες Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 το βράδυ, κλείστηκε ραντεβού, ανάμεσα σε δράστες και θύματα, στο 24ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών. Μόνον που εκεί, πατέρας και γιος δεν πήγαν μόνοι, αλλά συνοδεύονταν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Από την πρώτη φορά που είχαν απευθυνθεί τα θύματα στην αστυνομία, οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει τις έρευνες κι είχαν καταλήξει πως δράστης του εκβιασμού είναι γνωστός κυνηγός θησαυρών της περιοχής. Έτσι, χθες, συνέλαβαν τον 45χρονο ημεδαπό, μαζί με την 31χρονη σύζυγό του, η οποία του παρείχε συνδρομή. Συγκεκριμένα, περίμενε να δει τα θύματά του να περνούν για να πάνε στο ραντεβού, σε αγροτική περιοχή, στο ύψος της διασταύρωσης της επαρχιακής οδού Ασσήρου – Κριθιάς, ενώ σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που βρισκόταν σε παρακείμενη περιοχή, τον ανέμενε η 31χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κι ένας ανιχνευτής μετάλλων.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.