Χωρίς χρήματα κινδυνεύουν να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός της Θεσσαλονίκης, τα ΚΑΠΗ, καθώς και οι εργαζόμενοι -οικογενειάρχες στην πλειοψηφία τους- εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, από την βεβιασμένη -τουλάχιστον- απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να "παγώσει" τους λογαριασμούς του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το υπουργείο φρόντισε για τους μονίμους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς εξαίρεσε τους λογαριασμούς από όπου "περνά" η μισθοδοσία τους, δεν φρόντισε, όμως, να εξαιρέσει λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση κοινωνικών υπηρεσιών και δημοτικών επιχειρήσεων! Έτσι υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με την αγορά πετρελαίου κίνησης, για τα απορριμματοφόρα του δήμου και δεν αποκλείεται, αν δε βρεθεί άμεσα λύση, να γεμίσει σκουπίδια η Θεσσαλονίκη μέσα στο κατακαλόκαιρο -και υπό συνθήκες μίνι καύσωνα!
Επίσης, από το τέλος του μήνα κι έπειτα, θα μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν εντάσσονται στους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά, παρόλα αυτά, η κυβέρνηση είχε εντάξει στις κατηγορίες εργαζομένων των οποίων είχε πετσοκόψει τους μισθούς, μαζί με αυτούς των δημοσίων υπαλλήλων! Διπλή αδικία, δηλαδή, για εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι οικογενειάρχες, με μία δουλειά!
"O Δήμος Θεσσαλονίκης ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα συνεπέστατος σε όλες του τις υποχρεώσεις, από αύριο δεν θα έχει χρήματα για να πληρώσει την μισθοδοσία των 300 εργαζομένων στις Δημοτικές μας Επιχειρήσεις, το γάλα των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το πετρέλαιο με το οποίο κινούνται τα απορριμματοφόρα της Καθαριότητας, το φαγητό των παιδιών που φιλοξενούμε στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»,τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του Δήμου μας, τις επισκευές των σχολείων για να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, το νερό για να ποτίσει το πράσινο, τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, την στέγη αστέγων, την στέγη Αλτσχάϊμερ, τα Κέντρα πρόληψης κατά των ναρκωτικών, τα Γυμναστήρια του Δήμου μας, το Κολυμβητήριο του Δήμου μας, τα Δημοτικά μας Διαμερίσματα, τα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλο τον Δήμο μας και τόσα άλλα", τόνισε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος!
Ο δήμαρχος κάλεσε τον πρωθυπουργό, "να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, αλλά και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να πάρουν θέση στο κορυφαίο αυτό θέμα".
Μεταξύ των εργαζόμενων που θα μείνουν απλήρωτοι είναι και οι δημοσιογράφοι της ΔΕΠΘΕ (TV 100 και FM 100). Για το λόγο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει "σοβαρά" τα προβλήματα που δημιουργούνται και τονίζει ότι "οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι".
Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ υπογραμμίζεται ότι "η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης και των ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών, θεωρεί όμως σοβαρή παράλειψη να μην εξαιρεθούν από τη δέσμευση λογαριασμοί από τους οποίους αντλείται η μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ, όπως ορθά έγινε για όσους αφορούν στη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των Μέσων".
Η Ένωση Συντακτών ζητά από το υπουργείο Οικονομικών "να ενεργήσει άμεσα ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστεί στο ελάχιστο η λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ και δεν θα θιγεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση".