Ένας 40χρονος ημεδαπός, υπάλληλος υπηρεσίας της Νομαρχίας Άρτας, είναι ο τρίτος ενεχόμενος σε υπόθεση παιδοφιλίας μέσω Ίντερνετ, ο οποίος συλλαμβάνεται σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας. Όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις (σε Λάρισα και Τρίκαλα) έτσι και στην περίπτωση της Άρτας, το δραστη εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη στο Διαδίκτυο κι εντοπισαν ότι έμπαινε σε σάιτ με υλικό παιδικής πορνογραφίας, χρησμιμοποιώντας, μάλιστα, το κομπιούτερ της Νομαρχίας Άρτας!
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σήμερα (Τρίτη 27 Ιουλίου 2010), πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στη Νομαρχία Άρτας και κατάφεραν να εντοπίσουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του συλληφθέντα, ίχνη πρόσβασης σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αποθηκευμένων αρχείων παιδικής πορνογραφίας (πάνω από 3.000 βίντεο και φωτογραφίες), κυάλια νυκτός, μία θερμική κάμερα υψηλής ποιότητας, δύο σκληροί δίσκοι, τέσσερις οπτικοί δίσκοι(DVD) κι ένα μαχαίρι.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.