Τη διαβεβαίωση ότι η «ΤΙΤΑΝ» φροντίζει να εξασφαλίσει πλήρως την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όταν μελετά την εισαγωγή εναλλακτικών καυσίμων στην παραγωγική της διαδικασία, έδωσε με ανακοίνωσή της, η τσιμεντοβιομηχανία, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της θερμικής αξιοποίησης απορριμμάτων, στο εργοστάσιό της, στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημαίνει, στην ανακοίνωσή της εγκαθιστά τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, που κατασκευάζουν εξειδικευμένοι οίκοι του εξωτερικού, επιλέγει τα εναλλακτικά υλικά βάσει των αυστηρότερων ευρωπαϊκών κανονισμών, ελέγχει τακτικά τη συμμόρφωσή τους με τις προδιαγραφές και παρακολουθεί τις εκπομπές.
Επίσης σημειώνει ότι ερωτήματα όπως το αν η θερμική αξιοποίηση των αποβλήτων είναι ασφαλής λύση, έχουν απαντηθεί πριν από 20 χρόνια στις προηγμένες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. «Και έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλά και ότι ο κλίβανος της τσιμεντοβιομηχανίας, λόγω των μοναδικών του ιδιοτήτων, προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, αναφέρει πως «η εταιρία έχει ήδη μία δεκαετία απολύτως επιτυχημένης και ασφαλούς χρήσεως εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιό της στο Καμάρι Βοιωτίας, και είναι βέβαιη ότι το ίδιο επιτυχής θα είναι και η χρήση στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης».