Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» παρουσιάζει την παράσταση χορού με τίτλο «Sea Watching» σε χορογραφία και διδασκαλία της Γιαπωνέζας χορεύτριας- χορογράφου Mari Osanai, απόψε, Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, στις 9.30 μ.μ., στην αίθουσα Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου», Χριστοπούλου 12 (κάθετος Ιασωνίδου, Θεσσαλονίκη, με γενική είσοδο 10 ευρώ.
Ο τίτλος της παράστασης παραπέμπει στο ομότιτλο ποίημα του γνωστού Ουαλού ποιητή R.S. Thomas. Η λέξη «Umi» στα Ιαπωνικά σημαίνει θάλασσα αλλά και γέννηση. Οι πρώτοι μονοκύτταροι οργανισμοί εμφανίστηκαν στο νερό και εξελίχθηκαν σε φυτά και ζώα.
Δύο ερωτήματα προκύπτουν: Ποια εξελικτική διαδικασία δημιούργησε τον άνθρωπο; Πώς θα εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος στο μέλλον;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Mari Osanai
Μουσική: Christophe Charles
Χορογραφία: 1η σκηνή: Mari Osanai,
2η σκηνή: Mari Osanai, Αριάδνη Μίκου, Απόλλων Δρικούδης,
3η σκηνή: Mari Osanai
Χορεύουν: Mari Osanai, Αριάδνη Μίκου, Βάγια Καπουσίδου, Απόλλων Δρικούδης
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Υπεύθυνη Παραγωγής- Συντονισμός: Ιωάννα Κατσαρού
Κοστούμια: Mari Osanai
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα
Τεχνική Υποστήριξη: Βικτώρια Ζουμπρίτσκαγια

Βιογραφικό της Mari Osanai
Η Mari Osanai σπούδασε κλασσικό μπαλέτο, μοντέρνο χορό, Noguchi Taicho, Yoga,Tai chi παραδοσιακούς γιαπωνέζικους χορούς στο Aomori Tsugarou Teodori και Jazz. Δύο δάσκαλοι που επηρέασαν σημαντικά την καλλιτεχνική της πορεία ήταν ο Michizo Noguchi, που υπήρξε ιδρυτής του Noguchi Taisho, και ο Hironobu Oikawa. Το μοναδικό και πρωτότυπο στυλ της είναι γέννημα όλων αυτών των διαφορετικών τεχνικών χορού. Έχει διδάξει και παρουσιάσει τη δουλειά της στο Καναδά (από το 1994), την Ιαπωνία και Η.Π.Α. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Βιογραφικό του Christophe Charles
Ο Christophe Charles γεννήθηκε στη Μαρσέιγ το 1964. Έχει διδακτορικό τίτλο από τη Πανεπιστημιακή σχολή Τεχνών Tsukuba (Tokyo) και την σχολή INALCO στο Παρίσι. Διδάσκει στη Πανεπιστημιακή σχολή Τεχνών Mussashino (Tokyo). Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Henning Christiansen, Marcus Popp, Hanno Yoshihiro, Yamachuchi Katsuhiro και άλλοι. Στις συνθέσεις του χρησιμοποιεί πρωτογενείς ήχους που επεξεργάζεται μέσο της υψηλής τεχνολογίας. Αυτό που χαρακτηρίζει τη μουσική του είναι η αυτονομία του κάθε ήχου και η απουσία ιεραρχικής δομής.