Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ο δρόμος της κρουαζιέρας φαίνεται ότι καλά κρατεί για τη Θεσσαλονίκη. Από τις 25 Ιουνίου και για ολόκληρο το καλοκαίρι, το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty», χωρητικότητας 1.000 ατόμων, θα ελλιμενίζεται στην Θεσσαλονίκη. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Σμύρνη και κάνει ενδιάμεσες στάσεις σε νησιά του Αιγαίου.


Η συμφωνία τακτικών επισκέψεων του κρουαζιερόπλοιου ανακοινώθηκε χθες, στη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης και του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΘ, η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των ναυτιλιακών εταιριών, που έχουν στη δύναμή τους κρουαζιερόπλοια, ενώ η διοίκηση της ΟΛΘ πρότεινε την έκδοση και διανομή διαφημιστικού φυλλαδίου για τη Θεσσαλονίκη ως θαλάσσιο προορισμό.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων ζήτησαν από τον ΟΛΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις στα τέλη ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων και να προωθήσει την εκβάθυνση της προβλήτας, στην οποία «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια και τα άλλα επιβατικά πλοία, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προσέγγισης στο λιμάνι μεγαλύτερων σκαφών.

Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για τη συντήρηση και τον καλλωπισμό του Επιβατικού Σταθμού που αποτελεί τη «βιτρίνα» του λιμανιού για όσους επιβάτες προσεγγίζουν τη Θεσσαλονίκη από τη θάλασσα.

Σ.Σ. Αν τελειώσει και η ιστορία με το καμποτάζ, ίσως και εμείς οι Θεσσαλονικείς να πάμε κάποια κρουαζιέρα, αφού πλοίο της γραμμής για τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου δεν βλέπουμε!

Σχόλια