Μουσουλμανικό νεκροταφείο θα δημιουργηθεί στο νομό Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτημα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν 800 μουσουλμανικές οικογένειες.
Μέλη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Θεσσαλονίκης, πήγαν στη χθεσινή (Τρίτη 15 Ιουνίου 2010) συνεδρίαση και ζήτησαν από το ΔΣ της ΤΕΔΚ ένα χώρο ταφής για τους νεκρούς τους.
«Δεν έχουμε μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη και αναγκαζόμαστε να κουβαλούμε τους νεκρούς μας στη Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οσμάν Ισμαήλογλου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απεδέχθη το αίτημα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Θεσσαλονίκης για κίνηση των διαδικασιών, ενώ η ΤΕΔΚ θα απευθυνθεί σε φορείς (Δήμους, Κτηματική Εταιρεία, Διευθύνσεις Πολιτικής Γης, Δασών και Γεωργίας) με αίτημα την παραχώρηση έκτασης αλλά και στον Οργανισμού Ρυθμιστικού, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την χωροθέτηση των νεκροταφείων.