Καλά κρατεί η απάτη του... χρέους συγγενικών προσώπων. Είναι μια μέθοδος απατεώνων, κατά την οποία κάποιος εμφανίζεται σε ηλικιωμένους και, με πολύ ευγενικό τρόπο, τους ανακοινώνει ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει δανειστεί χρήματα, τα οποία χρωστά. Στη συνέχεια, ο απατεώνας, πάντα με ιδιαίτερη ευγένεια, "προτείνει" στον ηλικιωμένο - θύμα να πληρώσει εκείνος, το χρέος.
Παρά το ότι η απάτη αυτή είναι πιο παλιά κι απ τις λάσπες, "πιάνει" συνεχώς. Μόλις πριν δυο μέρες, σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 42, 25 και 33 (γυναίκα) ετών, για «κλοπή» και «απάτη» σε βάρος ηλικιωμένων προσώπων.
Με αυτόν, ακριβώς, τον τρόπο, οι δράστες πλησίαζαν ηλικιωμένους και αξίωναν την οφειλή, ή, έστω, μέρος της οφειλής αυτής. Ακόμη και στις περιπτώσεις μάλιστα που οι ηλικιωμένοι δεν διέθεταν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, οι συλληφθέντες, με δικά τους οχήματα, τους μετέφεραν σε Τραπεζικά Υποκαταστήματα, προκειμένου να προβούν σε αναλήψεις μετρητών!
Σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, όταν οι καλοκάγαθοι ηλικιωμένοι τους έβαζαν στα σπίτια τους, έκλεβαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικά ποσά, πέραν αυτών που οι ίδιοι αξίωναν ως οφειλή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη συγκεκριμένη μέθοδο:
* εξαπάτησαν 10 ηλικιωμένους και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον έναν χωρίς να τα καταφέρουν,
* καρπώθηκαν με τη μορφή «χρέους», το συνολικό ποσό των 16.800 ευρώ
* άρπαξαν από τα θύματά τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, το ποσό των 12.997 ευρώ.
Πλέον τους περιμένει η Δικαιοσύνη.